Bucak Genç Kanatlar Topluluğu ile Hikmet Tolunay MYO Sivil Hava Ulaştırma Bölümü Öğrencileri Bucak’ta Bir İlki Gerçekleştirdi.

Bucak Genç Kanatlar Topluluğu ile Hikmet Tolunay MYO Sivil Hava Ulaştırma Bölümü Öğrencileri, Dünya Sivil Havacılık Günü nedeniyle yürüyüş yaptılar

Bucak Genç Kanatlar Topluluğu ile Hikmet Tolunay MYO Sivil Hava Ulaştırma Bölümü Öğrencileri, Dünya Sivil Havacılık Günü nedeniyle yürüyüş yaptılar

Üçgen Kavşaktan başlayarak, Cumhuriyet Caddesinden, Cumhuriyet Meydanına kadar süren yürüyüş Sonrası Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk konuldu.Daha Sonra da Hava Şehitleri Adına Saygı Duruşu Ve İstiklal Marşı Okundu.

Günün Anlam Ve Önemini Konuşmak Üzere Sivil Havacılık Basın Sözcüsü Olan Başak KULAÇ; Uluslararası Sivil Havacılığın Evrensel Kurallarını Belirleyerek Dünya Genelinde Emniyetli Ve Düzenli Bir Şekilde İşlemesi Amacıyla Kurulan Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (KAO) 1992 yılında aldığı bir kurul kararıyla kuruluş tarihi olan 7 aralık’ı sivil havacılık günü ilan etmiştir. Hava yolu ulaşımı ülkeler arasındaki mesafeleri kısaltarak kültürel birliktelik, halklar arası diyalog ve insanlar arasında kurduğu dostluk köprüleri ile dünyamızın sosyal ve ekonomik refahının yükselmesini ve düzenli bir çevrenin inşa edilmesinde büyük önem taşımaktadır.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde kamuoyunun sivil havacılığa olan duyarlılığının oluşmasında bize fırsat sunan 7 aralık uluslararası sivil havacılık gününde yüz binlerce kişiden oluşan Türk Sivil Havacılık Ailesinin Bu Gününü Kutluyor,Çalışmalarında Başarılar Diliyorum dedi Konuşmaların ardından Şehit Ayfer Gök Mezarlığını Ziyaret Ederek Programını sona erdirdiler.

Bucak Genç Kanatlar TopluluğuDünya Sivil Havacılık GünüHikmet Tolunay MYO Sivil Hava Ulaştırma BölümüyürüyüşTürkiyeBurdurBucak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.