Bucak Hüseyin Türker Ortaokulundan dersimiz doğa projesi

Bucak Hüseyin Türker Ortaokulu tarafından “Çocuktan Al Dersini, Koru Geleceğini” sloganıyla 2019 yılında başlatılan “Dersimiz Doğa” projesinde sona gelindi.

Bucak Hüseyin Türker Ortaokulu tarafından “Çocuktan Al Dersini, Koru Geleceğini” sloganıyla 2019 yılında başlatılan “Dersimiz Doğa” projesinde sona gelindi.
Proje kapsamında görev alan 8 öğrenciye doğa eğitimleri verildi. İlgili kurumlarla görüşmeler yapıldı ve etkinlikler düzenlendi. Öğrenciler edindikleri bilgileri, hazırladıkları eğitim videolarında anlattı.
Fen Bilimleri ve Çevre Eğitimi ders müfredatına uygun hazırlanan videolarda besin döngüsü, hava kirliliği, su döngüsü, toprak kirliliği, yaşam döngüsü, ekolojik ayak izi, yenilenebilir enerji ve geri dönüşüm konuları ele alındı.
Proje sunumunda görev alan öğrenci Ayşe Dicle Yorulmaz, dünyanın bir miras olmadığını, nesiller arasında aktarılacak bir emanet olduğunu ve bu emanete sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.
Projenin temel amacının insanlarda çevre bilinci oluşturmak ve doğa sevgisi kazandırmak olduğunu söyleyen Okul Müdürü Bekir Canavar, “Öncelikle seçilen öğrencilerimize doğa eğitimi verdik. Gezi ve gözlemler yaparak işin içinde olmalarını istedik. Bize nu konuda destek olan tüm kurumlara teşekkür ederiz” dedi.
Proje Sorumlusu ve Metin Yazarı Melike Talay da, öğrenciler tarafından hazırlanan eğitim videolarının daha çok kitleye ulaşabilmesi adına Kanal 15 Televizyon kanalında yayınlanacağını belirtti. Talay, gelecek nesillere daha parlak, daha yaşanası, daha aydınlık bir dünya bırakmayı temenni etti.

burduryenigün

Bucak dersimiz doğa projesidersimiz doğa projesiBucak Hüseyin Türker OrtaokuluTürkiyeBurdurBucak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.