Bucak'ta 1000 kişi iftar sofrasına misafir oluyor

Burdur'un Bucak ilçesinde gelenek haline gelen iftar çadırına her gün 1000 kişi misafir oluyor. İşte detaylar...

Burdur'un Bucak ilçesinde gelenek haline gelen iftar çadırında her gün 1000 kişi iftar sofrasına katılıyor.

Ramazan Ayı boyunca Bucak Belediyesi önünde kurulan iftar çadırında vatandaşlarında katkısının olduğunu belirten Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, "Her akşam Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz." dedi.

İftar çadırında 1000 kişi misafir oluyor, 500 kişinin evine yemekler gidiyor

Bucak'ta Ramazan Ayında olması gerektiği gibi dayanışma ve paylaşma kültürünün pekiştirildiğini vurgulayan Belediye Başkanı Emrullah Ünal, " Ramazan Ayı, birlik ve beraberliği pekiştiren paylaşma ayıdır. Biz de bu kapsamda dayanışma ve paylaşma kültürünü Bucak Belediyesi olarak, Cumhuriyet Meydanında kurduğumuz iftar çadırımızda vatandaşlarımızı misafir ederek gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bucak'ta yaşayan vatandaşlarımızla her akşam Cumhuriyet Meydanında bir araya geliyoruz. Her gün 1000 vatandaşımız iftar çadırımızda yemek yerken, Aşevimiz aracılığı ile de her gün 500 kişinin evlerine yemeklerimizle misafir oluyoruz. İftar çadırımıza gelemeyen ihtiyaç sahiplerimiz ve yaşlılarımıza da sıcak yemeğimizi evlerine götürerek ikram ediyoruz." şeklinde konuştu.

'Gönül soframıza bekliyorum'

Önceki yıllara göre bu yıl günlük çıkarılan yemek miktarını artırdıklarını belirten Başkan Emrullah Ünal, "Bildiğiniz üzere yaşanan Asrın Felaketi olarak adlandırdığımız deprem sonrasında afetten etkilenen vatandaşlarımızın da ilçemize gelmesiyle nüfusumuzda bir artış oldu. Biz de bu kapsamda çıkardığımız yemek miktarını artırdık. Gönül soframızda vatandaşlarımızla bir araya gelerek, Ramazan Ayının ruhunu birlikte yaşıyoruz. Tüm halkımızı gönül soframıza bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Bucak Belediyesiİftar Yemeğiiftar sofrasıTürkiyeBurdurBucak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.