Bucak’ta 22 Merkezde LGS Sınavı Yapıldı

Türkiye’de Korona Virüs salgının etkisi ile kısıtlamaları süreçlerin arkasından yeni normal süreci başladı.

Türkiye’de Korona Virüs salgının etkisi ile kısıtlamaları süreçlerin arkasından yeni normal süreci başladı.

Yeni normalde bazı tedbirler ile birlikte eskiye adım adım dönebilmenin önü açılırken, her sene yapılan LGS sınavı da bugün yapldı. Bucak’ta liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınava öğrenciler, koronavirüs önlemleri eşliğinde girdi.

İlçede aylardır LGS sınavına hazırlanan ortaokul 8’nci sınıf öğrencileri, sabah saatlerinde okullara geldi. Yoğunluğun azaltılması için sınava girecek öğrenciler ve refakatçiler haricinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma kısıtlaması dolayısıyla öğrenciler, okullara sadece bir refakatçiyle geldi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) aldığı karar doğrultusunda okul bahçelerine alınmayan veliler, dışarıda tel örgülerin ve parmaklıkların ardından çocuklarını izledi. Bucak ilçe milli eğitim müdürü Neşet Yazar sabahın erken saatlerinde okullarda inceleme yaptı. Alınan tedbirleri yerinde inceleyerek öğrencilere tek tek başarılar diledi. Öğretmenler bahçede sınav saatini bekleyen öğrencilerin sosyal mesafeye uyması için sürekli uyarılarda bulundu.

1256 Öğrenci Sınava Girdi

Bucak’ta 22 merkezde sınav sosyal mesafe kurallarına uyularak yapıldı.  Öğrencilere kontrollü bir şekilde maske dağıtılıp dezenfekte ile içeri alındı.  Sınav arasında da sosyal mesafeye dikkat edildi.  Bucakta toplam sınava girecek öğrenci sayısı 1423, sınava giren öğrenci sayısı 1256, sınava girmeyen öğrenci sayısı 167 olarak belirlendi.

bucak lgsburdur lgsTürkiyeBurdurBucak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.