Bucak’ta Aylık 7 Bin Metreküp Kereste Üretiliyor

Bucak Hızarcılar, Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı İsmail İnan, ilçede aylık ortalama 7 bin metreküp kerestenin işlendiğini belirterek Bucak'ın Türkiye'nin en çok kereste üretimi yapan ilçelerden biri olduğunu söyledi.

Bucak Hızarcılar, Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı İsmail İnan, ilçede aylık ortalama 7 bin metreküp kerestenin işlendiğini belirterek Bucak’ın Türkiye’nin en çok kereste üretimi yapan ilçelerden biri olduğunu söyledi.

NNC Medya’ya özel açıklamalarda bulunan Başkan İsmail İnan, odaya kayıtlı 110 üyesiyle birlikte Bucak ilçesinde ciddi bir istihdama sahip olan marangozluk ve hızarcılık sektörünün her geçen gün üretim kapasitesini arttırdığını belirtti.

İlçenin %70’sinin ormanla kaplı olduğunun altını çizen Başkan İnan, “Bucak ilçemiz, kızılçam ağaçlarının çok olduğu ve kereste üretiminin Türkiye standartlarının üzerinde olan bir ilçe. Aylık ortalama 7 bin metreküp kereste üretimi ve işlemesi ilçemizde yapılıyor.Bu rakam bizleri, Türkiye’nin en yüksek üretim yapan ilçelerinden biri haline getirdi. Sadece yurt içi değil yurt dışında da bir çok alanda işe yarayan kereste malzemelerini ilçemizde yaparak satışını gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

İlçede yaklaşık 2 bin kişinin bu sektörden ekmek parası kazandığının altını çizen Başkan İsmail İnan, “Her geçen gün artan üretim kapasitemizle birlikte bir çok kişiye de istihdam yaratıyoruz.Oda olarak da tüm üyelerimizle birlikte hareket ederek sektörü ileri noktalara taşımak istiyoruz. Sadece sektörümüzdeki işletmeler için yeni bir sanayi alanı kurulması için çaba gösteriyoruz. Sadece kereste olarak değil ağacın yan ürünleri de olmak üzere ciddi bir rakamda ekonomiye sağlıyoruz. Umarım yeni kuracağımız sanayi ile sektörümüzü ve ilçemizi daha iyi noktalara taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

bucak kereste üretimiismail inankereste üretimiTürkiyeBurdurBucak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.