İslam aleminde Şaban ayının 15. gecesi olarak kabul edilen Berat Kandili, bu akşam tüm yurtta olduğu gibi Bucak’ta da ibadetlerle idrak ediliyor. Müftülük koordinesinde yürütülen hazırlıklar kapsamında, ilçedeki camilerin kapıları vatandaşlar için sonuna kadar açıldı. Günahların affı ve duaların kabulü için bir fırsat olarak görülen bu mübarek gecede, manevi huzur paylaşılacak.
Bucak Merkez Hacı Ömer Ağa Camii, akşam saatlerinden itibaren yoğun bir programa ev sahipliği yapıyor. Yatsı namazı öncesinde başlayacak vaaz programıyla vatandaşlara gecenin önemi anlatılacak. Namazın eda edilmesinin ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam edecek olan etkinlikte, ilahiler ve kasideler seslendirilecek. Mevlid-i Şerif’in okunacağı gecede, eller semaya "Berat" duası için kalkacak.
Müftülük yetkilileri, Ramazan ayının eşiğinde düzenlenen bu özel programa tüm ilçe halkını davet etti. Kandilin birlik ve beraberliği pekiştirdiğine dikkat çeken yetkililer, duaların toplumsal barış ve huzur için edileceğini kaydetti. Program, hatim dualarının ardından sona erecek.