Bucak’ta EDS Sistemi, Sürücülerin Canını Yakmaya Devam Ediyor!

Burdur'un Bucak ilçesinde 26 Eylül 2018 tarihinde devreye giren Elektronik Denetleme Sistemi (EDS), vatandaştan tepki görmeye devam ediyor

Burdur’un Bucak ilçesinde 26 Eylül 2018 tarihinde devreye giren Elektronik Denetleme Sistemi (EDS), vatandaştan tepki görmeye devam ediyor. EDS sisteminde hız limitlerinin düşük olması ve ilçede yapılan köprülerin hemen inişinde yer alması nedeniyle sürekli ceza yiyen vatandaşlar tepkilerini sosyal medyada dile getiriyor.

D-650 Devlet Kara Yolu üzerinde yer alan ve Bucak’ta Alparslan Türkeş Bulvarı, Zeliha Tolunay Meslek Yüksek Okulu ile Kahveler Üst geçit girişinde bulunan EDS sisteminde her iki yönde otomobil,minibüs ve panelvan araçlar için 70 km/s,diğer araçlar için 50 km/s hız sınırı uygulanmasını protesto eden vatandaşlar, hız limitlerinin yükseltilmesini istiyorlar.

Şehirlerarası karayollarında hız limitlerinin otomobil için 110 km/s, diğer araçlar için 90 km/s olduğunu belirten sürücüler, köprüden iniş anında tuzağa düşürüldüklerini, mevcut hızlarının köprü nedeniyle otomatik olarak arttığını bu yüzden de ceza yediklerini ifade ediyorlar.

Yetkilileri bu konuda bir an önce çözüm bulmaları gerektiğini söyleyen vatandaşlar, tuzak EDS sistemi nedeniyle mağdur olduklarını, çözüm olarak ya EDS sisteminin yerinin değişmesi ya da hız limitlerinin artması konusunda akılcı ve trafiğe için güvenli bir yol bulunmasını talep ediyor.

eds sistemielektronik denetleme sistemiTürkiyeBurdurBucak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.