Bucak’ta Jandarmadan Trafik Dedektifi Eğitimi

Burdur İl Jandarma Komutanlığı Trafik ekipleri ve Bucak İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Bucak ilçesindeki İsmail Şerife Sarı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan çocuklara özel hazırlanan platformda uygulamalı temel trafik eğitimi verdi.

Burdur İl Jandarma Komutanlığı Trafik ekipleri ve Bucak İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Bucak ilçesindeki İsmail Şerife Sarı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan çocuklara özel hazırlanan platformda uygulamalı temel trafik eğitimi verdi.

İçişleri Bakanlığının ’Güvenli Okul, ‘Bu Yolda Hep Birlikteyiz’, ‘Trafik dedektifleri’ projeleri kapsamında öğrencilerde trafik bilinci oluşturmak için hazırlanan programda temel trafik kuralları anlatıldı. İsmail Şerife Sarı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan engelli öğrencilere, karşıdan karşıya güvenli geçiş, yaya geçidi, alt ve üst geçitlerin kullanılması, gece trafikte yayaların güvenli seyretmesi, temel trafik işaret ve levhaları, otobüs ve okul servislerine binme ve inme kuralları hakkında detaylı bilgi verdi. Ekipler özellikle araçlarda emniyet kemeri takılması konusunda da öğrencilere uyarıda bulundu.

Jandarma trafik ekiplerinin kullandığı araçlara da binerek inceleme şansı bulan öğrencilere, çeşitli bilgilendirme broşürleri ve trafik dedektifi kartları verdi.

Eğitimlere il genelinde devam edileceği ve trafik bilincini çekirdekten oluşturma gayreti içinde bulunulduğuna dikkat çekildi.

jandarmaeğitimtrafikTürkiyeBurdurBucak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.