Bucak’ta Köy Pazarı Esnafı İsyan Etti; Belediyeyi Bastı

Bucak ilçesinde köylerden gelen pazarcılar, kendilerine gösterilen alanın değiştirilmesi istenmesi üzerine isyan etti.

Bucak ilçesinde köylerden gelen pazarcılar, kendilerine gösterilen alanın değiştirilmesi istenmesi üzerine isyan etti.

Bucak Belediyesi’ne giden yaklaşık 50-60 kişilik grup, Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal ile görüşmek istedi. Dakikalarca Başkan Emrullah Ünal’ı bekleyen grup “Biz yerimizden ayrılmayız” sloganlarıyla başkanla görüşmek istediklerini dile getirdiler.

Belediye başkanının programlarından dolayı şehir dışında olduğunu ifade eden Bucak belediye başkan yardımcısı Ferruh Kanık, “Bu tür konuları hep bir ağızdan konuşarak çözemeyiz belediye başkanımız programı sebebiyle şehir dışında kendisi gelir gelmez ben konu ile ilgili kendisine bilgi aktarımı yapacağım ve sizlere belediye başkanımız ile görüşmeniz içinde uygun bir zaman vereceğim”dedi.

Pazar esnafı ise ‘Belediye başkanıyla ne zaman görüşmek istesek şehir dışında olduğu söyleniyor. Biz esnaf olmaktan önce halkız sorunlarımızla biran evvel ilgilenilmesi gerekiyor. Bizde o caddede bulunan manavlarımız gibi hepimiz vergilerimizi ödüyoruz. Perşembe pazarının üst katına her insan çıkıp alışveriş yapamıyor ve bizi belediye yukarı kata taşımak istiyor mantığını kavrayabilmiş değiliz, pazarın içerisinde adamlara 4-9 metre arasında yer vermişler bizler dışarıda 1 metrelik alanda ürünlerimizi satmaya çalışıyoruz günah keçisi olarak biz köylüleri hedef almayın. Haftaya bize aynı yere tezgahlarımızı kuramayacağımızı söylediler biz haftaya Perşembe de yine aynı yerimizde olacağız, hiçbirimiz yerimizden kalkmayacağız”diye konuştular.

Durumu değerlendirmeye alacaklarını söyleyen Bucak belediye başkan yardımcısı Ferruh Kanık, önümüzdeki günlerde Bucak belediye başkanı Emrullah Ünal’la en yetkili 5 Pazar esnafına bire bir görüşme sağlayacaklarını dile getirdi.

pazarcı esnafıüreticiTürkiyeBurdurBucak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.