Bucak’ta Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Sorumsuzluğu, Özel Öğrencileri Mağdur Etti

2019-2020 Eğitim Öğretim yılı 9 Eylül 2019 günü başladı ama Bucak ilçesinde özel eğitim gören öğrenciler, okul servislerinin ayarlanmaması nedeniyle okullarına 4 gündür gidemiyor.

2019-2020 Eğitim Öğretim yılı 9 Eylül 2019 günü başladı ama Bucak ilçesinde özel eğitim gören öğrenciler, okul servislerinin ayarlanmaması nedeniyle okullarına 4 gündür gidemiyor.

İlçede bulunan okullarda açılan özel eğitim sınıfları 4 gündür öğrencilerini beklerken, okul servisleri ile ihalenin 13 Eylül 2019 Cuma günü yapılacağı öğrenildi.

Yaşanan bu durum nedeniyle özel eğitim alan öğrencilerin mağdur olduklarını belirten veliler, “Çocuklarımız mağdur durumda.Evlerimizde okula gidecekleri günü bekliyor.Özel eğitim almaları gerektiği için her gün okul servisi ile göndermemiz gerekiyor.Fakat Bucak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ihaleye geç çıktığı için hala ihale yapılamadı ve 4 gündür çocuklarımız evlerde bekliyor” diye sitemlerini dile getirdiler.

Yaz tatili boyunca ihale sürecinin tamamlanmasını okulların açılmasının ardından ihalenin yapılmasına anlam veremediklerini belirten aileler, “Çocuklarımız 9 Eylül’de okula gidecekleri için çok sevinçliydiler. Ama ihaleyi yapan yetkililerin işgüzarlığı sonucu hala bekliyorlar. Bu konuda işini yapmayan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tepkiliyiz.Sorumluların hesap vermesini istiyoruz” diye konuştular.

Söz konusu gecikmenin Bucak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sorumluluğu altında olduğu, Kamu İhale Kurumu’na ihale belgelerini geç gönderdikleri için yasal sürecin 13 Eylül 2019 tarihinde dolarak o gün ihale yapılabileceği öğrenilirken, özel eğitim alan öğrencilerin ne zaman okula başlayacağı ise henüz belli değil.

bucak milli eğitim müdürlüğüokul servisleriTürkiyeBurdurBucak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.