Bucak'ta salgın, Acilde uzun kuyruklara neden oldu

Burdur'un Bucak ilçesinde yaşanan salgın Bucak Devlet Hastanesi'nde uzun kuyruklara sebep oldu.

Burdur'un Bucak ilçesinde yaşanan salgın Bucak Devlet Hastanesi'nde uzun kuyruklara sebep oldu.

Bucak ilçesinde çocuklar başta olmak üzere 7'den 70'e tüm vatandaşları etkisi altına alan salgın sonrasında, vatandaşlar hastane acilinde uzun kuyruklar oluşturdu.

Hastaneye muayene olmak için gelen vatandaşların şikayetlerinin genellikle grip, soğuk algınlığı nedenli olduğu öğrenildi. Yaşanan salgın sonrasında Burdur İl Sağlık Müdürlüğü önlem alarak, doktor ve sağlıkçı sayısını artırdı.

Soğuk Algınlığı (Nezle) Nedir ?
Soğuk algınlığı kış aylarında yaygın olarak görülmekte olup; adenovirüsler, rinovirüsler, RSV ve koronavirüslerin sebep olduğu üst solunum hastalığıdır. Büyük zorluklara neden olan pandemi sürecinde koronavirüs belirtileriyle eşdeğer olmasından dolayı karıştırılan soğuk algınlığı, hafif olarak atlatılabilmektedir. Ayrıca nezle halk arasında griple karıştırılmaktadır. Grip ile nezlenin arasındaki en belirgin fark ise; gripte hapşırma ve burun akıntısı olmazken, yüksek ateş olağan bir bulgudur. Bunların yanı sıra nezlede baş ağrısı, eklem ve kas ağrıları beklenmez.

Grip Nedir?
Tıp literatüründe influenza olarak adlandırılan grip, virüslerin sebep olduğu bir solunum yolu enfeksiyonudur. Burun, boğaz ve akciğerlere yerleşebilen bir grup virüsten kaynaklanan Grip, bitkisel çaylarla veya besin takviyeleriyle kısa sürede geçebilecek bir hastalıktır. Bu hususta risk grubunda bulunan bazı hastalarda oluşabilecek ileri komplikasyonlar tedavi edilmezse ölümcül hale gelebilen bir rahatsızlıktır.

Bucak salgınBurdur salgınBucak Devlet Hastanesigripsoğuk algınlığıTürkiyeBurdurBucak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.