BUCAK’TA “SANAT SOKAĞI” OLUŞTURMAK İÇİN ÜRÜNLERİNİ SATIYORLAR

Bucak ilçesinde Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri hazırladıkları el işi ürünlerini açtıkları

Bucak ilçesinde Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri hazırladıkları el işi ürünlerini açtıkları “Sanat Sokağı”sergisinde satışa sunuyor.

Yıl boyunca takı kursuna katılan 26 kursiyerin el emeği ile hazırladıkları ürünler,Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü önünde satışa sunuluyor.

Ev ekonomisine katkı sağlamak ve ilçede “Sanat Sokağı” oluşturmak için toplumsal bir bilinç amacıyla hareket eden kursiyerler, Belediye Başkanı Emrullah Ünal’ın desteğiyle açtıkları serginin yıl boyunca devam etmesini istiyor.

Takı kursu öğreticilerinden Nilgün Akşen, NNC Medya’ya yaptığı açıklamada “Girişimcilikte Öncü Kadın”projesi kapsamında kursiyerlerin internet üzerinde de satış yaptıklarını belirterek, “Belediye başkanımıza ziyarette bulunduk. İsteklerimizi dile getirdik. 15 günlük Halk Eğitim Merkezi önünde sergi açmamıza izin verdiler. Ama biz bunun sürekli olmasını istiyoruz. Büyükşehirlerde olduğu gibi mesela ASMEK,İŞMEK gibi.Buralarda belediyeler kadınlara standlar veriyorlar. O standlar kalıcı oluyor. Bizde ilçemizde küçük evler istiyoruz.Oralarda ürünlerimizi sergileyeceğiz. Bunun için çalışmalarımızı yapacağız ve belediye başkanımıza sunacağız. Burada geçici olarak duruyoruz” diye konuştu.

Sergide yapılan tüm ürünlerin kursiyerlerin hazırladıklarını dile getiren Akşen,”Hepsinde el emeği göz nuru var.Biz kadınlar yapalım üretelim satalım istiyoruz.Şuan 26 kursiyerimiz var. Halk eğitimde kurs alan herkesi bekliyoruz. Aslında biz burada bir öncülük yapıyoruz. Şu an sergimizde çantalarımız var. Bazı kursiyerlerimiz evinde patik örüyor onun ürünleri var. Sadece takı ile sınırlı değil. Gelin taçları hazırlıyoruz. Takılarımız, tesbihlerimiz var. Hepsi doğal taş ve kristallerden yapılıyor. Plastik bir ürün kullanmıyoruz.El emeği göz nuru ürünlerimizi görmek isteyen herkesi Sanat Sokağı’mıza bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Girişimcilikte Öncü KadınSanat SokağıTürkiyeBurdurBucak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.