Bucak’ta Tüm Camiilerde Yağmur Duası Yapıldı

Bucak ilçesinde tüm ilçe ve köy camilerinde yağmur duası yapıldı. İlçe genelinde yaşanan kuraklık nedeniyle ekinlerini eken ve tohum atan, çiftçilerde büyük bir tedirginlik yaşıyor.

Bucak ilçesinde tüm ilçe ve köy camilerinde yağmur duası yapıldı.

İlçe genelinde yaşanan kuraklık nedeniyle ekinlerini eken ve tohum atan, çiftçilerde büyük bir tedirginlik yaşıyor. Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel’in gündeme getirdiği ve Bucak Müftülüğü’nün talimatı ile ilçe merkezi ve köylerindeki camilerde yaşanan kuraklık nedeniyle tüm camilerde yağmur duası yapıldı.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel,“Tüm Müslüman alemini Cuması mübarek olsun. Bugün burada Cuma namazı sonrası vatandaşlarımıza pilav ikramında bulunduk. Öncesinde ise Cuma namazının öncesinde tüm ilçe genelinde ve köylerinde yağmur duası yapıldı. İçerisinde bulunduğumuz sonbahar döneminde şuanda yağışımız yok. Çiftçilerimiz bu nedenle topraklarını işleyemez oldu. Aslında yağmur sadece çiftçilerimiz için değil tüm insanlar, hayvanlar ve canlılar için gerekli. Yağışın olması için biz duamızı yaptık. Bu manada bizlerden desteklerini esirgemeyen, Bucak İlçe müftülüğüne, pilavımızın pişirilmesinde destek olan Bucak Belediyesine vermiş olduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Bucak halkının göstermiş olduğu ilgi için çok teşekkür ediyorum. Rabbim yapmış olduğumuz dualarımızı kabul eylesin inşallah. En kısa sürede yağmurun yağmasını temenni ediyoruz” dedi.

Hacı Ömer Ağa Camii’nde cuma namazını sonrasında pilav ikramı yapılırken, etkinliğe Bucak Belediye Başkan Vekili Yakup Gülcü, Bucak Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Çiçek, Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, Belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

yağmur duasıbucak yağmur duasıTürkiyeBurdurBucak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.