Bucak’ta Üniversite Kayıtları Başladı

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan öğrencilerden, e-kayıt yaptırmayıp üniversiteye şahsen giderek yapacaklar için kayıt işlemleri bugün başladı.

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan öğrencilerden, e-kayıt yaptırmayıp üniversiteye şahsen giderek yapacaklar için kayıt işlemleri bugün başladı.

Şahsen kayıtlar 23 Ağustos’a kadar sürecek.

BUCAK’A KAYIT İÇİN GELDİLER

Bucak’ta bulunan yükseköğretim kurumlarına 2019-2020 akademik yılında yerleşen öğrencilerin bazıları şahsen kayıt yaptırmak için Bucak’a gelirken, ailelerde çocuklarının barınma ihtiyaçları için apart ve evlere bakmaya başladı.

1348 ÖĞRENCİ YERLEŞTİ AMA…

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nden alınan rakamlara göre bu yıl Bucak’ta bulunan yükseköğretim kurumlarına 1348 öğrenci yerleşti. Kayıtların hem e-kayıt hem de şahsen yapılması nedeniyle üniversitelere kayıtlarda yoğunluk yaşanmazken, E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, YÖK’ün e-devlet kapısı üzerinden “Üniversite E-Kayıt” uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 21 Ağustos gecesi saat 23.59’a kadar e-kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek.

E-KAYİT SÜRÜYOR

Üniversitelere gitmeye gerek kalmadan, internet üzerinden kolayca ve zahmetsiz şekilde yapılabilen, zaman ve maddi açıdan öğrenciler ile ailelerine büyük tasarruf sağlayan YÖK’ün e-kayıt imkanından çok sayıda öğrencinin faydalanması bekleniyor.

APARTLARIN ÖĞRENCİ KAPMA YARIŞI BAŞLADI

Öte yandan Bucak’ta bulunan apart,otel ve pansiyonlarında öğrenci kapma yarışı başlarken, okul önlerine kurulan standlarda tanıtım yaparak aileler ikna edilmeye çalışılıyor.

bucak üniversite kayıtlarıüniversite kayıtTürkiyeBurdurBucak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.