Bucaklı Hemşehrimiz Gururlandırdı Teknofestte Finale Kaldılar

Yangın söndürme insansız araç projesinin bir parçası olan Bucaklı gencin olduğu takım, Teknofest yarışmasında, finale kaldı.

Yangın söndürme insansız araç projesinin bir parçası olan Bucaklı gencin olduğu takım, Teknofest yarışmasında, finale kaldı.

Sakarya Üniversitesi bünyesinde Arya Takımı adıyla katılan mühendislik fakültesi öğrencileri, Yazılımı ve mekanik tasarımını kendileri yaptıkları insansız yangın söndürme hava aracı ile finale kadar gelerek başarı elde ettiler.

Arya takımının bir ferdi olan Bucaklı Hemşehrimiz Ruhi Mutlu Uysal, Görev Mekanizması Geliştirme ve Tasarım Sorumlusu olarak görev yaptığı proje ile drone pilotluğunu da yaparak finale kadar gelmeyi başardı.

Öğrenciler tarafından yapılan yangın söndürme hava aracı, pilot olmadan görüntü işleme teknolojisi kullanarak suyu belli bir alandan alıp yangın söndürebiliyor. Aynı zamanda otonom dronun kanat açıklığı 1 metre ve 6 pervaneli olup, 4 kg ağırlığında ve saatte 100 Km/h hıza ulaşabiliyor.  Yüksek hızlı rüzgarlarda devrilmeden 35 dakika uçabilen dron, yangın söndürme amacıyla CO2 bombası atabilir, su taşıyabilir.  

Bucaklı Hemşehrimiz Ruhi Mutlu Uysal'ın da içinde bulunduğu Arya Takımı; Burak Mehmet Çal, Enes Alataş, Duygu Sena Sazcı, Berkay Ayan, Sedat Yılmaz, Mustafa Erduran isimlerinden oluşuyor.

Finale yükselme başarısı sağlayan gençler yaptıkları açıklamada, " Makine Mühendisliği Topluluğu akademik başkanı Nezaket Parlak ve Sakarya Üniversitesi Rektörü Fatih Savaşan'a başta olmak üzere Sakarya Üniversitesi ve Teknokent'e verdiği destek için teşekkür ederiz." ifadelerini kullandılar.

Biz de NNC Haber Ailesi olarak Bucaklı Hemşehrimiz Ruhi Mutlu Uysal ve arkadaşlarına başarılarının devamını diliyoruz.

Yangın söndürme insansız hava aracıTEKNOFESTTürkiyeBurdurBucak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.