Büğdüz Köyü için Burdur İl Özel İdaresi, DSİ ve AFAD kolları sıvadı

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen aşırı yağışlar sebebi ile büyük zarara uğrayan Büğdüz Köyü için Burdur İl Özel İdaresi, DSİ ve AFAD kolları sıvadı.

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen aşırı yağışlar sebebi ile büyük zarara uğrayan Büğdüz Köyü için Burdur İl Özel İdaresi, DSİ ve AFAD kolları sıvadı.

İl Genel Meclis Başkanı Murat Akbıyık, Merkez İlçe İl Genel Meclis Üyeleri Halil Candan, Halil Çiçek, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Müdürü Osman Buzkan, İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü İlkay Sezgin ve İl Özel İdaresi Personeli Çevre Mühendisi Semih Çakıcı, DSİ Yetkilileri ve AFAD ile birlikte Büğdüz Köyünü ziyaret ederek muhtar Halil Akbulut ile birlikte afette zarar gören evler ve taşkına sebep olan alanlar tek tek gezildi.

Zararlar giderilerek, Çözüm Geliştirilecek…
Meydana gelen yağışlar nedeni ile 3 dere yatağının dağdan gelen çamur ve taşlar sebebi ile dolduğunu söyleyen İl Genel Meclis Başkanı Murat Akbıyık, yollarda bulunan menfezlerinde bu durumdan olumsuz etkilendiğini belirtti.

Yağışların devam edecek olması sebebi ile acil çözüm olarak dere yatakları ve menfezlerin temizle işlemlerinin devam ettiğini ifade eden Başkan Akbıyık kesin çözüm için ise bir proje oluşturulacağını ve bunun da acil yatarım programına alınacağının altını çizdi.

Başkan Akbıyık AFAD’ın zarar tespit çalışmalarına devam ettiğini de hatırlatarak, işlemler son bulduğunda gerekli ödemelerin yapılacağını ifade etti.

KAYNAK: Bomba 15

Büğdüz KöyüMurat AkbıyıkHalil CandanAFADTürkiyeBurdurBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.