Burdur, Bucak ve Gölhisar'da Palyatif Bakım Hizmeti

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 8 Ekim Palyatif Günü kapsamında Palyatif bakım hakkında bilgi verilerek, Burdur genelinde verilen hizmetler hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 8 Ekim Palyatif Günü kapsamında Palyatif bakım hakkında bilgi verilerek, Burdur genelinde verilen hizmetler hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Palyatif bakım; hasta ve ailenin yaşadığı olumsuzlukların ve hastalığa bağlı komplikasyonların ve semptomların azaltılması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, stresin minimuma indirilmesi gibi amaçlarla uygulanan özelleştirilmiş bir bakımdır.

Palyatif bakımın amacı, hastaların son ana kadar aktif bir yaşam sürmeleri için destek sağlamak, hasta yakınlarına, son dönemdeki hasta bakımı konusunda eğitim vermek ve onların da hasta bakımına aktif olarak katılımlarını sağlamak ve böylece hastanın yaşam kalitesini artırarak hastalık sürecini olumlu olarak etkileyebilmektir. “Dünya Palyatif Bakım Günü" hastanın hayat kalitesinin arttırılmasına yönelik palyatif bakım ile ilgili farkındalığı arttırmak ve bu alanda sunulan hizmetleri desteklemek amacıyla belirlenmiştir.

Palyatif bakım; hemşireler, hekimler ve hastanın sağlık sorunları ile ilgilenen diğer birçok sağlık profesyonellerinin de eklenmesi ile oluşturulan bir ekip tarafından gerçekleştirilir. Önemli ve ciddi sağlık sorunlarına yönelik olarak tedavi gören her yaştan ve her hastalık evresindeki hasta, normal tedavi sürecine ek olarak palyatif bakım alabilir. 

Palyatif bakım merkezlerinde bulunan yataklı hizmet alanları ile ilişkilendirilmiş diğer hizmet alanlarına ilişkin fiziki şartlar ve asgari donanım standartları belirlenerek hizmet 24 saat esasına göre verilir. İlimizde Burdur Devlet Hastanesinde 10, Bucak Devlet Hastanesinde 10, Gölhisar Devlet Hastanesinde 5 Palyatif Yatağı ile hizmet verilmektedir. 

 

 

Palyatif GünüBurdur Palyatif Bakım HizmetiTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.