Burdur’da 12 Köye yeni su deposu Toplam kapasite 1.025 metreküp olacak

Burdur’da köylerin içme suyu altyapısının güçlendirilmesi amacıyla yeni bir yatırım programı uygulanacak.

Burdur’da köylerin içme suyu altyapısının güçlendirilmesi amacıyla yeni bir yatırım programı uygulanacak. Burdur İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülecek çalışma kapsamında, merkez ve 4 ilçede bulunan toplam 12 köye yeni içme suyu deposu yapılacak.

Köylerin ihtiyaçları doğrultusunda 50, 75 ve 100 metreküp kapasitelerde planlanan depoların toplam su depolama kapasitesi 1.025 metreküp olacak.

Burdur Merkez’de 8 köye yeni depo

Projenin önemli bölümü Burdur Merkez’e bağlı köyleri kapsıyor. Merkezde toplam 8 köy yeni içme suyu deposuna kavuşacak.
Planlamaya göre Günalan Köyü’nde 50 metreküp, Bereket, Erikli ve Taşkapı köylerinde 75’er metreküp kapasiteli su depoları yapılacak.
Çatağıl, Akyaka, Çendik ve Halıcılar köylerinin her birine ise 100 metreküp kapasiteli yeni depo inşa edilecek.
Bu yatırımlarla yalnızca Burdur Merkez’e bağlı 8 köye toplam 675 metreküplük yeni su depolama kapasitesi kazandırılacak.

Bucak, Çeltikçi, Gölhisar ve Yeşilova da kapsamda

Yatırım programı Burdur Merkez ile sınırlı kalmayacak. Bucak, Çeltikçi, Gölhisar ve Yeşilova ilçelerindeki 4 köyde de yeni su depoları yapılacak.
Çeltikçi Tekke Köyü’ne 50 metreküp, Bucak Çamlık Köyü’ne 100 metreküp, Gölhisar Hisarardı Köyü’ne 100 metreküp ve Yeşilova Karaatlı Köyü’ne 100 metreküp kapasiteli depo kazandırılması planlanıyor.

Böylece proje tamamlandığında Burdur genelindeki 12 köyün içme suyu altyapısına toplam 1.025 metreküplük yeni depolama kapasitesi eklenmiş olacak.

Su depoları için ihale 1 Ekim’de

12 köyü kapsayan yatırımın ihalesi 1 Ekim 2026 Perşembe günü saat 10.30’da gerçekleştirilecek.
E-tekliflerin açılacağı ihale, Burdur İl Özel İdaresi Destek Hizmetleri Müdürlüğü İhale Salonu’nda yapılacak. İhale sürecinin tamamlanması ve yüklenici firmanın belirlenmesinin ardından su depolarının yapım aşamasına geçilmesi bekleniyor.

Spot: Burdur Merkez, Bucak, Çeltikçi, Gölhisar ve Yeşilova’da 12 köy için yeni içme suyu depoları yapılacak. Toplam 1.025 metreküp kapasite sağlayacak yatırımın ihalesi 1 Ekim 2026’da gerçekleştirilecek.

Burdur son dakikaBurdur İl Özel İdaresiTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.