Burdur'da 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'ne Dair Duygu Dolu Anlar

Burdur'da 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü törenlerle kutlandı. Vali Türker Öksüz, milletvekilleri, belediye başkanı ve protokol üyelerinin katıldığı törende şehitlik anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümü Burdur Şehitliği’nde düzenlenen tören ile kutlandı.

Burdur Şehitliği’nde düzenlenen törende Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur Milletvekilleri Prof. Dr. Adem Korkmaz, İzzet Akbulut, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Garnizon Komutanı Tank Albay Şengezer Şimşek, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü (MAKÜ) Prof. Dr. Hüeyin Dalgar, Protokol Üyeleri, resmi daire amirleri ve şehit yakınları hazır bulundu.

Tören, Burdur Valisi Türker Öksüz, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Garnizon Komutanı Tank Albay Şengezer Şimşek, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Okyar tarafından şehitlik anıtına çelenk sunulması ile başladı.

Daha sonra saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunduğu programda saygı atışı yapıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Gazi Himmet Can “Ahmet’im Mehmet’im Kınalı Alim” adlı şiirini okudu.

Katılımcılar tarafından şehit mezarlarına karanfil bırakılmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti dinlendi. İl Müftüsü Ali Hayri Çelik tarafından yapılan duanın ardından Burdur Şehitliğindeki tören sona erdi.

Tören MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu’nda düzenlenen anma programı ile devam etti.

Burdur 18 Mart Çanakkale Zaferi18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma ProgramıTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.