Burdur'da 20 bin ücretsiz fidan dağıtıldı

Burdur’da 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında ücretsiz 20 bin fidan dağıtıldı.

Burdur’da 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında ücretsiz 20 bin fidan dağıtıldı.

Burdur’da 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında etkinlikler düzenlendi. İlk olarak il merkezi ve ilçeler olmak üzere 11 ayrı lokasyonda Akasya, Kekik, Zufa, Katırtırnağı, İğde, Ihlamur, Kestane, Badem, Geyik Elması, Mazı, Ardıç, Yabani Elma, Erguvan, Zerdali, Kuş Kirazı, Mahlep, Lavanta, Biberiye, At Kestanesi, Dut, Akçaağaç, Kestane türlerinden oluşan toplam 12.500 fidan toprakla buluşturuldu.

Daha sonra Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Orman İşletme Müdürlüğü bahçesinde ücretsiz lavanta, badem ve servi türleri olmak üzere toplam 5 bin adet ücretsiz fidan dağıtımı yapıldı.

Ayrıca bütün İlçelerde dikim etkinliğinden sonra Lavanta, Ceviz, Karaservi, Sedir, Badem türlerinden toplam 20 bin adet ücretsiz fidan dağıtımı yapıldı.

Burdur Orman İşletme Müdürü Sefa Karataş, fidan dağıtımı sonrasında gazetemiz muhabiri Muhammet Fatih Başcı’ya açıklama yaptı.

Müdür Karataş, “Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi kampüsü içerisinde fidan dikim etkinliği gerçekleştirdik. Orada 12 bin 500 adet fidanı toprakla buluşturduk. Burada da ücretsiz olarak vatandaşlarımıza değişik türlerde fidan dağıtıyoruz. İl merkezi ve ilçelerde toplam 20 bin fidan dağıtımı yapacağız.” dedi.

MUHAMMET FATİH BAŞCI/burduryenigün

Milli Ağaçlandırma Günüfidan dağıtımıTürkiyeBurdurBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.