Burdur’da Ambulans Şoförleri, Hünerlerini Gösterdi

Acil Sağlık Hizmetleri istasyonlarında aktif araç kullanan ve lojistik birimlerinde görev yapan personele 2019 yılının ilk Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi (ASTE) verildi. Burdur İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından; 1 gün teorik, 3 gün pratik …

Acil Sağlık Hizmetleri istasyonlarında aktif araç kullanan ve lojistik birimlerinde görev yapan personele 2019 yılının ilk Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi (ASTE) verildi.

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından; 1 gün teorik, 3 gün pratik olmak üzere 25-26-27 ve 28 Haziran tarihlerinde Burdur Fidan Pazarı mevkiinde gerçekleştirilen eğitime 3 ambulans, 19 sağlık personeli kursiyeri ve 7 eğitmen personel katıldı.

Hastayı en zor koşullarda bile en hızlı ve güvenli şekilde sağlık kuruluşuna ulaştırmak amacıyla gerçekleştirilen test eğitiminde; sürüş öncesi hazırlık, rutin bakım, lastik sökme-takma, akü takviye-şarj işlemleri ile paralel park, T sokak, şerit değiştirme, slalom, panik fren ve kontrollü fren konularında eğitim verildi.

Eğitim faaliyetlerinin son günü eğitime İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Reha Sermed Aygören, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Zafer Demir, 112 Başhekimi Dr. Cemal Şencan, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birim Sorumlusu Şube Müdürü Tayfun Akay katıldı. Eğitimin sonunda başarılı olanlara sertifika verildi.

Ambulans Sürüş Teknikleri EğitimiBurdur İl Sağlık MüdürlüğüAcil Sağlık HizmetleriTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.