Burdur’da Atatürk’ü Anma Etkinlikleri Düzenlendi

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 80. yıl dönümünde düzenlenen törenlerle anıldı. Çelenk Sunma Töreni ile başlayan 10 Kasım Atatürk’ü anma programları, MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda Çayboyu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi …

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 80. yıl dönümünde düzenlenen törenlerle anıldı.

Çelenk Sunma Töreni ile başlayan 10 Kasım Atatürk’ü anma programları, MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda Çayboyu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programla devam etti.

Düzenlenen programlara başta Vali Hasan Şıldak olmak üzere, Milletvekilleri Bayram Özçelik, Mehmet Göker, Garnizon Komutanı P. Alb. Hakan Tutucu, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, C. Başsavcısı V. Osman Coşkunpınar, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Hacı Süleyman Arslan, MAKÜ Rektör V. Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Baro Başkanı Ramazan Gedik, Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, İl Genel Meclis Başkanı, siyasi partilerin il başkanları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit ve gazi aileleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen Çelenk Sunma Töreninde, Burdur Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Burdur Adliyesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Siyasi Partiler, Meslek Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Çelenkleri Büyük Önder Atatürk’ün manevi huzuruna sunuldu. Çelenklerin sunulmasının ardından saat 09.05’te sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Çelenk Sunma Töreni sona erdi.

Anma törenleri MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda Çayboyu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı ile devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan anma programında, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çayboyu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Sevinç Demirel yaptı. Öğrenciler tarafından okunan şiir ve kompozisyonun ardından müzikler eşliğinde Atatürk Oratoryosu ile devam eden anma programı, hafta kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

Vali Hasan Şıldak programın bitiminde, Çayboyu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci, öğretmen ve idarecilerini hazırladıkları program dolayısıyla tebrik etti. Valimiz beraberinde yer alan protokolle birlikte öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekildikten sonra Salondan ayrıldı.

MAKÜ10 Kasım Atatürkü Anma etkinlikleriTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.