Burdur'da bu 36 saate çok dikkat! Turuncu Kod uyarısı verildi

Burdur'da yaşanacak sağanak yağışlara dair Meteoroloji tarafından uyarıda bulunuldu.

Burdur'da yaşanacak sağanak yağışlara dair Meteoroloji tarafından uyarıda bulunuldu.
Meteoroloji tarafından Burdur için yapılan uyarıda 12 Mart Pazar günü saat 00:00 ile 13 Mart Pazartesi günü 12:00 arasına dikkat çekilirken, Burdur'un doğu kesimi için kuvvetli Bucak ilçesinde ise çok kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu.
Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, " Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün (Cumartesi) öğleden sonra başlayacak olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, gece saatlerinden itibaren etkisini artırarak Burdur’ un doğu kesimlerinde kuvvetli (21-50kg/m²), Bucak ilçesinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-90 kg/ m²), yağışlar beklendiğinden ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. " ifadelerine yer verildi.
Yapılan incelemelere göre, 11 Mart Cumartesi günü turuncu kod uyarısı verilen Burdur için 12 Mart'ta sadece Bucak için turuncu kod uyarısı bulunmaktadır.

Burdur hava durumuBurdur sağanak yağışBucak hava durumumeteorolojik uyarıhava durumuTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.