BURDUR’DA COVİD-19 TESTİ POZİTİF ÇIKAN GENÇ KIZ SİTEM ETTİ

30 Mayıs’ta Burdur İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararlar neticesinde Burdur Merkezde 1 ev ve 10 hane karantina altına alındı.

30 Mayıs’ta Burdur İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararlar neticesinde Burdur Merkezde 1 ev ve 10 hane karantina altına alındı.

18 Yaşında genç bir kızda Korona Virüs çıkması üzerine karantina kararı alındı. Genç kızın bir kuaförde çalışmak istemesi üzerine Sağlık Kuruluna giderek Covid-19 testi yaptırdı. Test sonucunun pozitif çıkması üzerine Burdur Merkezde önlemler alındı.

Genç kızın adını öğrenen insanların kendisini sosyal medya üzerinden rahatsız ettiklerini belirterek bir açıklamada bulundu. Yaptığı açıklamada, bir kız arkadaşı ile birlikte Kuaförde çalışmak için iş başvurusu yaptığını, birlikte test yapmaya gittiklerini belirten genç kız, benim testim pozitif arkadaşımın testi ise negatif çıktı. Covid-19 testlerinin %60 oranda yanılma payı olduğunu hem kendisi ile ilgilenen doktorlar tarafından hem de hemşire olan abisinden öğrendiğini söyledi.

3 Gündür tedavide olan genç kız, “tedavim sürüyor, tedavi süresince tomografi gibi bir çok cihaz ile kontroller yapıldı. Her şey düzgün, 4. günüm tamamlandığı zaman tekrar test yapılacak. Covid-19 testinin yanılma payı var.” ifadelerini kullandı.

Burdur karantinaBurdur koronavirüs vakasıHıfzıssıhha KuruluTürkiyeBurdurBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.