BURDUR’DA DEPREM EVLERİ BOŞALTILDI

Burdur merkez Bozkurt Mahallesi’nde yapımı planlanan 655 Adet Konut, 41 Adet Ticaret İnşaatları için hak sahiplerinin büyük bir bölümü evlerini boşaltmaya başladı. Evleri boşaltılan binalarda ekipler tarafından binalarda yıkım çalışmaları başladı. Bazı binalarda çalışmalar sürerken bir …

Burdur merkez Bozkurt Mahallesi’nde yapımı planlanan 655 Adet Konut, 41 Adet Ticaret İnşaatları  için hak sahiplerinin büyük bir bölümü evlerini boşaltmaya başladı.

Evleri boşaltılan binalarda ekipler tarafından binalarda yıkım çalışmaları başladı. Bazı binalarda çalışmalar sürerken bir kaç dairede halen mülk sahiplerinin ikametini sürdürdüğü gözlendi.

1971 Burdur Depreminin ardından yapılan Depremevlerinin yaklaşık 50 yıllık ömrünün sona geldi. Yıllardır yüzlerce insanı ağırlayan Depremevleri, yerine TOKİ tarafından yapılacak 655 konut ile yenilenecek. İçerisinde 41 ticari işletmenin de bulunacağı bu konutlarda yaklaşık 2000 insanın ikamet etmesi bekleniyor.

118 Milyon 720 Bin TL’ye mâl olacak yeni TOKİ konutlarında projenin 650 günde yani yaklaşık 2 yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor.

“KİRAYA ÇIKTILAR”

Depremevlerinde yaşayan hak sahipleri gerçekleşecek kentsel dönüşüm nedeniyle evlerini başka bir eve taşıdılar. Evlerini taşıyan vatandaşlar kiraya çıktılar. Kiraya çıkan hak sahiplerine maddi kira desteği yapıldığı öğrenildi.

TOKİ KONUTLARI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

TOKİ konusunda özellikle dar gelirli vatandaşların merakla beklediği başvurular hakkında henüz net bir bilgi verilemiyor. Başvuruların tahmini temel atmanın gerçekleşmesinin ardından sonraki süreçte başlaması bekleniyor.

kaynak: burdurwep

DEPREMTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.