Burdur'da Emekli Memur Evinde Gergedan Böceği Buldu

Burdur'da nesli tükenmekte olan Gergedan Böceğini, evinin balkonunda bulan emekli memur onu koruma altına alarak, bakmaya başladı.

Burdur'da emekli memur, bayramda evine gelen tanrı misafirini korumaya aldı.

Burdur Vergi Dairesi Müdürlüğünden emekli memur RAZİYE GÖKKIZIL, Kurban Bayramı'nın 1. günü olan 9 Temmuz 2022 Cumartesi günü  Burdur İli Aydınlıkevler Mahallesi'ndeki evinde bir böcekle karşılaştı.

Bayram sabahı balkonda bulduğu böceki ilk defa gördüğünü farkeden Gökkızıl, araştırdığında nadir bulunan ve nesli tükenmekte olan Gergedan Böceği olduğunu farketti.

Kurban Bayramı'nın 1. günü kendisiyle bayramlaşmaya geldiğini düşündüğünü ifade eden Gökkızıl, " Gergedan böceğinin neslinin tükenmekte olduğundan ve dışarıda zarar görebilecek olmasından dolayı korumaya aldım. Ayrıca Mübarek Kurban Bayramında Bayramlaşmaya geldiğini de düşünürekten böceğe evinde eşim FARUK GÖKKIZIL ile birlikte bakmaya başladık." sözlerini kullandı.

GERGEDAN BÖCEĞİ 

Dünyanın en güçlü ve nesli tükenmekte olan bir böcek türüdür. Çürümeye yüz tutmuş besinlerle beslendiği için ekolojiye sağladığı katkı çok önemlidir.

Daha çok Palearktik bölge (Asya kıtasının ekvator çizgisinin kuzey hattı) Akdeniz Havzası ve yukarı Pakistan, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da yayılım gösterip yaşamlarını sürdürüen bir türdür.

Ayrıca dünyada hobi amaçlı evlerinde ve bahçelerinde gergedan böceği besleyen böcek hobiceleri mevcuttur. Bu böcek, 4 cm uzunluğunda ve 6 cm genişliğinde olup vücudunun baş kısmındaki kütikula başkalaşımı sonucu oluşmuş boynuzsu yapı ile tanınmıştır.

Gergedan BöceğiTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.