Burdur’da fahiş fiyat denetimi 70 iş yerine 3,2 milyon TL ceza

Burdur Valiliği koordinesinde gerçekleştirilen haksız fiyat artışı denetimlerinde, farklı sektörlerde faaliyet gösteren 70 iş yerinde yapılan kontrollerde mevzuata aykırı uygulamalar tespit edildi. Denetimler kapsamında toplam 3 milyon 222 bin 988 TL idari para cezası uygulandı.

Burdur’da vatandaşların mağduriyetini önlemek amacıyla yürütülen denetim çalışmaları kapsamında, Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafından 8–12 Aralık 2025 tarihleri arasında kapsamlı kontroller yapıldı. Denetimlerde zincir marketler başta olmak üzere lokanta, kafe, pastane, fırın, kasap, şarküteri ve giyim sektöründe faaliyet gösteren işletmeler mercek altına alındı.

Ekiplerce 70 iş yerinde toplam 577 ürünün etiket ve fiyat bilgileri kontrol altına alındı. Yapılan incelemelerde mevzuata aykırı fiyat artışları tespit edildi, bazı işletmeler hakkında inceleme başlatıldı. Denetimler sırasında uygunsuzluk belirlenen iş yerlerine idari yaptırım uygulandı.

Valilik tarafından yapılan değerlendirmede, piyasalarda adil rekabet ortamının korunması ve fahiş fiyat artışlarının önüne geçilmesinin hedeflendiği belirtildi. Denetimlerin, stokçuluk faaliyetlerine karşı da sürdürüldüğü ve sürecin yakından takip edildiği kaydedildi.

Burdur Valiliği açıklamasında, denetim sonuçlarının günlük, haftalık ve aylık periyotlarla Valiliğe, İç Ticaret Genel Müdürlüğüne ve Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğüne bildirildiği ifade edildi. Vatandaşların karşılaştıkları olumsuzlukları ALO 175 Tüketici Hattı, Haksız Fiyat Artış Sistemi (HFA) ve yazılı başvurularla Ticaret İl Müdürlüğüne bildirebileceği vurgulandı.

fahiş fiyat denetimiTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.