Burdur’da ilkokul öğrencilerine trafik güvenliği eğitimi verildi

Burdur’da kolluk birimleri, öğrencilerde trafik bilincinin güçlendirilmesi amacıyla Mobil Trafik Eğitim Parkuru’nda eğitim programı düzenledi. Toki Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu’ndan 600 öğrenci, trafik güvenliği konusunda uygulamalı bilgilendirildi.

Burdur’da kolluk birimleri, 18 Kasım 2025 tarihinde ilkokul öğrencilerine yönelik trafik güvenliği eğitim programı gerçekleştirdi. 

Eğitim çalışması, Toki Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu öğrencilerine yönelik olarak Mobil Trafik Eğitim Parkuru’nda yapıldı. Programda çocuklara, sokak ve cadde geçişlerinde dikkat edilmesi gereken temel trafik kuralları anlatılırken yetkililer, eğitim içeriğinde dışarıda oyun oynanan alanlarda karşılaşılabilecek risklerin de örneklerle aktarıldığını ifade etti.

Çocuklar İçin “Trafik Eğitimi Projesi” ile “Trafik Dedektifleri Projesi” kapsamında yürütülen programda toplam 600 öğrenciye bilgilendirme ve farkındalık eğitimi verildi. Uygulamalı eğitimlerde, öğrencilere trafik işaretleri, yaya geçidi kullanımı ve güvenli geçiş davranışları gösterildi.

Kolluk birimlerinin trafik güvenliği bilincini artırmaya yönelik çalışmalarını yıl boyunca aralıksız sürdürdüğü belirtildi.

trafik eğitimiTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.