Burdur'da jandarmadan tarihi eser operasyonu

Burdur'da jandarma ekipleri tarafından kaçak kazı yaptığı tespit edilen 2 kişi yakalandı.

Burdur'da jandarma ekiplerince, il genelinde kültür ve tabiat varlıklarının korunması ve tarihi eser kaçakçılığını önlemek için çalışmalar yürütülüyor.

Yapılan çalışmalar kapsamında Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından kaçak kazı yaptığı tespit edilen 2 kişi yakalandı.

Olay, Burdur İli Merkez ilçeye bağlı Hacılar/Aşağı Müslümler Köyünde meydana geldi.  İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından, Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak yürütülen çalışmada, Burdur İli, Hacılar/Aşağı Müslümler Köyünde (H.A), ve (M.U) isimli şahısların kaçak kazı yaptıkları tespit edilmiştir. Olayda şüphelileri ait olduğu tespit edilen (2) adet dedektör, (2) adet Kulaklık, (2) adet kazma (2) adet ok ucu, (6) adet obje ele geçirildi.

Cumhuriyet Savcısının kararı ile (H.A.) ve (M.U) isimli şahıslara işlem yapılarak, ifadelerinin alınmasına müteakip serbest bırakıldı.

Burdur tarihi eser operasyonuBurdur İl Jandarma KomutanlığıTürkiyeBurdurBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.