Burdur Belediyesi, yeni yıl öncesinde yerel üretimi desteklemek ve kadın emeğini görünür kılmak amacıyla anlamlı bir projeye imza atıyor. Şehrin en işlek noktalarından biri olan İstasyon Caddesi, 26 Aralık itibarıyla el emeği göz nuru ürünlerin sergileneceği "Kadın Emek Çarşısı"na ev sahipliği yapacak.
Yeni Yıl Coşkusu El Emeğiyle Buluşuyor
Burdur Belediye Başkanlığı’ndan yapılan resmi açıklamada, üreten kadınların desteklenmesinin önemi vurgulandı. "Yeni yıl coşkusunu emeğinizle büyütmek, ürünlerinizi Kadın Emek Çarşısı’nda sergilemek ister misiniz?" çağrısıyla duyurulan etkinlik, Burdur’un girişimci kadınlarını bir araya getirmeyi hedefliyor.
Yılbaşı alışverişine farklı bir soluk getirecek olan çarşıda; hediyelik eşyalardan takılara, geleneksel sanatlardan ev yapımı ürünlere kadar pek çok kategoride sergileme yapılması bekleniyor.