Burdur’da ‘Kadına Şiddet Hayır’ Yürüyüşü

Burdur'da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Uluslararası Dayanışma Günü kapsamında yürüyüş düzenlendi

Burdur’da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Uluslararası Dayanışma Günü kapsamında yürüyüş düzenlendi.

Burdur Valisi Hasan Şıldak eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında düzenlenen yürüyüşüne katıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik, yürüyüşünün ardından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen programla devam etti.

Etkinliklere başta Vali Hasan Şıldak ve eşi Fatma Nur Şıldak olmak üzere Garnizon Komutanı P. Alb. Hakan Tutucu ve eşi Seyhan Tutucu, Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu ve eşi Tülin Uyar Balcıoğlu, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Orhan Kılıç, İl Emniyet Müdürü Arif Cankal, Tırtıllı Araç Sürücü Eğitim Alay Komutanı T. Alb. Aytaç Tokçalar, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit ve gazi aileleri, vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen program müzik dinletisinin ardından Vali Hasan Şıldak’ın konuşmasıyla başladı. Konuşma sonrası uçan balonlara günün anlam ve önemini belirten yazılardan oluşan etiketler yapıştırılarak Burdur’un kadına yönelik şiddete karşı topyekûn mücadele ettiğini vurgulamak ve şiddetin kadın ve insan hayatından çıkarıldığı bir dünya temennisi ile turuncu balonlar gökyüzüne bırakıldı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü programı kapsamında Vali Hasan Şıldak, eşi Fatma Nur Şıldak, Garnizon Komutanı P. Alb. Hakan Tutucu ve eşi Seyhan Tutucu, 54 yıldır birlikte yaşamını sürdüren Koçak Ailesi ve 43 yıldır birlikte yaşamını sürdüren Bozkurt Ailesine hediye ve çiçek takdim ettiler.

Kurumların kadınlara yönelik yaptıkları çalışmalardan oluşan ve Kadın Konukevinde kalan kadınların yaptığı el işlerinin de yer aldığı stantlar gezildi. Vali Hasan Şıldak, eşi Fatma Nur Şıldak ve protokol üyeleri Kadına Şiddet İnsanlığa İhanettir yazılı pankarta boyalı elleri el basarak kadınların yanında olduklarını ifade ettiler.

kadına şiddetyürüyüşTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.