Burdur’da baharın gelişi ve doğanın uyanışını simgeleyen Nevruz Bayramı, düzenlenen resmi programla kutlandı. Burdur Valiliği tarafından paylaşılan bilgilere göre etkinlik, Cumhuriyet Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleştirildi.
Burdur Valiliği tarafından yapılan açıklamada, " Vali Yardımcılarımız Mehmet Türk, Mustafa Kutlu, Hukuk Müşavirimiz Ramazan Yiğit, il protokol üyeleri ve kurum yöneticilerimizle birlikte Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde düzenlenen Nevruz Programı’na katıldı.
Program; saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların gerçekleştirilmesi, şiirlerin okunması, türkülerimizin seslendirilmesi ve MAKÜ Halk Oyunları Topluluğu tarafından sahnelenen gösterilerle devam eden programda, Nevruz’un birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu hep birlikte yaşatıldı.
Program kapsamında Nevruz ateşi yakılarak ateşten atlama geleneği yerine getirilirken, örs üzerinde demir dövme merasimi ve geleneksel Nevruz etkinlikleri de büyük ilgi gördü.
Köklü tarihimizin ve ortak kültürümüzün önemli bir simgesi olan Nevruz’un; birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesine, ilimize ve aziz milletimize sağlık, huzur ve bereket getirmesine temenni ediyoruz. " ifadelerine yer verildi.