Burdur'da öğrencilere uygulamalı itfaiyecilik eğitimi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencileri Temel İtfaiyecilik dersinde İtfaiye Müdürlüğü’nde uygulamalı eğitimde ter döküyor.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencileri Temel İtfaiyecilik dersinde İtfaiye Müdürlüğü’nde uygulamalı eğitimde ter döküyor.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencileri derste teorik olarak gördükleri konuları haftada bir gün İtfaiye Müdürlüğü’nde uygulamalı olarak yaparak öğreniyorlar. Uygulama eğitiminde kız öğrenciler erkek öğrencilere taş çıkartıyor.

Öğrencilerin itfaiyecilik mesleğine meraklı ve ilgili olduklarını söyleyen Burdur İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Ballak, “Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölünü öğrencilerimiz bugün Temel İtfaiyecilik, Yangınlara Müdahale ve Hareket Tarzı dersinin uygulamasını yapıyorlar. Derslerde biz bunu teorik olarak anlatmaya çalışıyoruz ama teorik, kitaptan öğrenmek yerine uygulamayla yerinde ısıyı ve dumanı tadarak mesleği öğrenmeleri daha iyi oluyor öğrenciler için” dedi.

Uygulamalı eğitimde akaryakıt tankeri yangınına müdahaleyi uygulamalı olarak gösterdiklerini anlatan Ballak ”Öğrencilerimiz mesleğe meraklılar, ilgililer. Bu meslekte de çok iyi bir şekilde yetişiyorlar. Bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum ve şimdiden mesleğimize hoş geldiniz diyorum” ifadelerini kullandı.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Emel Semiz; “İtfaiye müdürlüğünde İtfaiye ve Yangın Güvenliği dersi alıyoruz uygulamalı olarak. Bu bölüme gelmeden önce yapabilir miyim, başarabilir miyim diye ön yargılarım vardı. Yaptığımız uygulamalar sayesinde yapabileceğime inandım ve özgüvenim yükseldi. Çok iyi bir eğitim alıyoruz. Geleceğin itfaiyecileri olmak için yarışıyoruz” diye konuştu.

Üçüncü sınıf öğrencisi Duygu Tekeli ise şunları söyledi; “Yangın güvenliği dersini okulda teorik olarak alıyoruz. Haftanın bir günü de İtfaiye Müdürlüğü’nde uygulama yapıyoruz. Bu bölümü seviyorum. İnsanlara yardımcı olmak iyi geliyor bana. Herkesin kaçarak gittiği ortama koşarak insanlara yardımcı olmak bana iyi geliyor. Başarılı olacağımı düşünüyorum”

burduryenigün

Burdur Mehmet Akif Ersoy ÜniversitesiTemel İtfaiyecilikuygulamalı itfaiyecilik eğitimiburdur itfaiyesiTürkiyeBurdurBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.