Türk Sağlık-Sen Burdur Şubesi, sağlık ve sosyal hizmetler alanında görev yapan çalışanların kreş taleplerine ilişkin topladığı dilekçeleri ilgili kurumlara teslim etti. Şube tarafından yapılan açıklamada, özellikle vardiyalı ve yoğun çalışma düzeninde görev yapan çalışanlar için kreş hizmetinin önemli bir ihtiyaç olduğu vurgulandı.
Kreş Talep Dilekçeleri Toplanarak Teslim Edildi
Türk Sağlık-Sen Burdur Şubesi, kamu çalışanlarının çocuk bakımına yönelik ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla çalışma başlattı.
Sağlık ve sosyal hizmetler alanında görev yapan çalışanlardan toplanan kreş talep dilekçeleri, gerekli değerlendirmelerin yapılması amacıyla ilgili kurumlara teslim edildi.
Türk Sağlık-Sen tarafından yapılan açıklamada, Genel Başkan Önder Kahveci’nin kamu çalışanlarının kreş ihtiyacını uzun süredir gündeme getirdiği ve sorunun çözümü için girişimlerde bulunduğu belirtildi.
11 Temmuz 2026 Tarihli Düzenlemeye Dikkat Çekildi
Sendika, yürütülen çalışmalar sonucunda 11 Temmuz 2026 tarihinde yapılan düzenlemeyle kamu kurumlarında çocuk bakımevlerinin açılmasını kolaylaştıran önemli bir adım atıldığını ifade etti.
Türk Sağlık-Sen Burdur Şubesi de söz konusu düzenlemenin Burdur’da uygulamaya geçirilmesi ve çalışanların kreş talebinin somut olarak ortaya konulması amacıyla dilekçeleri topladığını açıkladı.
“Kreş Bir Ayrıcalık Değil, Temel Bir İhtiyaçtır”
Açıklamada, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının vardiyalı ve yoğun çalışma şartlarına dikkat çekilerek kreş hizmetlerinin çalışanların iş ve aile hayatının düzenlenmesi açısından taşıdığı öneme vurgu yapıldı.
Türk Sağlık-Sen Burdur Şubesi tarafından yapılan açıklamada, “Kreş, çalışanlarımız için bir ayrıcalık değil; özellikle vardiyalı ve yoğun çalışma düzeninde görev yapan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız açısından temel bir ihtiyaçtır.” ifadeleri kullanıldı.
Çalışanların çocuklarının güvenli ve nitelikli bir ortamda bakımının sağlanmasının yanı sıra kreş hizmetlerinin aile bütünlüğünün korunmasına ve çalışma hayatının kolaylaştırılmasına da katkı sağlayacağı belirtildi.
“Dilekçelerimizi Teslim Ettik, Şimdi Sıra Gereğinin Yapılmasında”
Türk Sağlık-Sen Burdur Şubesi, toplanan taleplerin ilgili kurumlara ulaştırıldığını belirterek sürecin takipçisi olacaklarını bildirdi.
Açıklamada, “Dilekçelerimizi teslim ettik. Şimdi sıra gereğinin yapılmasında.” denildi.
İlgili kurumların talepleri değerlendirmesi ve gerekli çalışmaları başlatması çağrısında bulunan sendika, çalışanların çocukları için güvenli, nitelikli ve ulaşılabilir kreş hizmetlerinin en kısa sürede hayata geçirilmesini beklediklerini ifade etti.
Türk Sağlık-Sen Burdur Şubesi, Burdur’da kreş hizmetinin hayata geçirilmesi için süreci takip etmeye ve çalışanların taleplerini gündemde tutmaya devam edeceğini bildirdi.