BURDUR İL GENEL MECLİSİNİN TEK KADIN ÜYESİ UNUTULMADI

Cumhuriyet Halk Partisi Burdur İl Genel Meclisi Üyesi Hakan Acar “Atatürk’ün verdiği bu hakkı kullanarak meclisimize giren , il genel meclisinin tek kadın üyesi olan Hatice DALGAR hanımefendiyi,bu hakkı cesaretle kullanmasından dolayı kutluyor, bu hakkı kullandırdığı için Adalet ve Kalkınma Partisine de teşekkür ediyorum.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Burdur İl Genel Meclisi Üyesi Hakan Acar  “Atatürk’ün verdiği bu hakkı kullanarak meclisimize giren , il genel meclisinin tek kadın üyesi olan Hatice DALGAR hanımefendiyi,bu hakkı cesaretle kullanmasından dolayı kutluyor, bu hakkı kullandırdığı için Adalet ve Kalkınma Partisine de teşekkür ediyorum.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Burdur İl Genel Meclisi Üyesi Hakan Acar bugün bugün 5 Aralık Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesi sebebi ile CHP Grup Başkan Vekili olarak anlamlı bir konuşma yaparak şu sözlere yer verdi;

 “Bugünlerde yaşanan kadın cinayetleri yine yüreğimizi dağlamaktadır.Biz Türk milleti öyle bir soydan gelmekteyiz ki, bizim atalarımız Türk boyları , liderlerine , hükümdarlarına Hakan ismini , eşlerine Hatun ismini vermektedirler. Kadının değeri erkeğinkine denktir.Böyle bir atadan gelen insanların yaşadığı ülkede yaşananları hayretle izliyor,her ne sebeple olursa olsun tüm kadın cinayetlerini şiddetle kınıyor, öldürülen tüm kadınlara Allah’tan rahmet diliyorum.

Türk kadınına her zaman hak ettiği değeri veren Mustafa Kemal Atatürk 5 Aralık 1934 tarihinde Seçme ve seçilme hakkınıda dünyada ilk defa Türk kadınına vermiştir. Atatürk’ün verdiği bu hakkı kullanarak meclisimize giren , il genel meclisinin tek kadın üyesi olan Hatice DALGAR hanımefendiyi,bu hakkı cesaretle kullanmasından dolayı kutluyor, bu hakkı kullandırdığı için Adalet ve Kalkınma Partisine de teşekkür ediyorum. Saygılarımla Hakan AÇAR İL GENEL MECLİSİ ÜYESİ

chp burdurkadın il meclis üyesiTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.