Burdur İl Milli Eğitim Müdürü’nden Kütüphane Kuran Emin Akay’ı Ziyaret Etti

Burdur'da köy meydanında kullanılmayan depoyu kendi imkanlarıyla kütüphaneye çeviren ilkokul mezunu Emin Akay, sobayla ısıttığı kütüphaneye her yaştan gelen kitapseverler ile mutlu oluyor.

Burdur’da köy meydanında kullanılmayan depoyu kendi imkanlarıyla kütüphaneye çeviren ilkokul mezunu Emin Akay, sobayla ısıttığı kütüphaneye her yaştan gelen kitapseverler ile mutlu oluyor.

Karamanlı ilçesi Kağılcık köyünde yaşayan 76 yaşındaki Akay’ın, iki yıl önce kaybettiği eşinden 5 ay sonra tek çocuğu Şerife Akgün de yaşamını yitirdi.

Kitap okumayı çok sevdiği için ağabeyinin köy meydanındaki deposunu kütüphaneye çevirmeye karar veren Akay, çevresindekilerin de desteğiyle kütüphane oluşturdu.Her gün sobasını yaktığı kütüphanenin temizliğini de yapan Akay, çocuklara yönelik okuma etkinlikleri düzenliyor.

Yaklaşık 1300 kitabın bulunduğu kütüphanenin penceresinde sabah çocukların gelmesini bekleyen Akay, her yaş grubundan misafirlerini güler yüzle kapıda karşılıyor.

Burdur Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Kağılcık köyünde yaşayan Emin Akay’ı ziyaret Etti.

Milli Eğitim Müdürü Emre Çay; ”Samimiyetin, merhametin ve gayretin tezahürü olmuş, iyi yürekli büyüğümüz Emin Amcamızı ziyaret Geldik,

Çocuklarımızın, gençlerimizin kötü alışkanlıklardan sıyrılması için iyiliğe davet etmek ve rahmetli ağabeyinin anısını yaşatmak amacıyla oluşturduğu kütüphanede öğretmen ve öğrencilerimizle bir aradayız.

Emin amcamızın bu güzel hayrını Rabbim, kabul buyursun. Sağlıklı, huzurlu ve güzel bir ömür nasip etsin” Dedi

Burdur Milli Eğitim Müdürü Emre çay Emin Akay’a Teşekkür Etmek İçin Naçizane Hediye Verdi.

Emin AkayŞerife AkgünTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.