Burdur İSM, tarım fuarında yerini aldı

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü, Uluslararası Burdur Teke Yöresi 8. Tarım, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarında yerini aldı.

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü, Uluslararası Burdur Teke Yöresi 8. Tarım, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarında yerini aldı.

Fuar alanında Akılcı İlaç standında Akılcı İlaç Kullanımı, Akılcı Antibiyotik Kullanımı bilgilendirme çalışmalarına yer veriliyor. Ayrıca bulaşıcı hastalıklardan korunma ve kontrol önlemleri, kanserde erken tanı ve teşhis, obezite, diyabet, tütün vb bağımlılık yapan maddelerle ile mücadele, kadın üreme, çocuk ergen sağlığı hizmetlerinin farkındalık çalışmaları yürütüldü.

Sağlıklı beslenmenin önemini vurgulamak, obezitenin sağlık üzerine olumsuz etkilerini göstermek için standı ziyaret eden vatandaşlara vücut yağ analizi yapılarak sağlıklı beslenme önerilerinde bulunuldu, Beden Kitle Endeks ölçümleri yapılmakta ayrıca Karbonmonoksit (CO) ölçümleri yapılarak vatandaşlara bilgilendirmeler yapıldı.

Diyabet ve Hipertansiyona dikkat çekmek adına Şeker ölçümü ve tansiyon ölçümü ile; Standı ziyaret eden vatandaşlara organ nakli hususunda da bilgilendirme yapılırken bağış yapmak isteyen vatandaşlara bu anlamda yardımcı olundu.

2022 yılında Burdur nüfusa oranla organ bağışında bölge birincisi, Türkiye ikincisi konumdadır.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, ''Burdurumuzun kalbinin attığı her etkinliği fırsat bilerek Vatandaşlarımıza yönelik "Sağlığın Geliştirilmesi" faaliyetlerimiz devam edecektir'' denildi.

Burdur İl Sağlık MüdürlüğüBurdur tarım fuarıTürkiyeBurdurBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.