Burdur Teke Yöresi 5. Tarım ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

Burdur Teke Yöresi 5. Tarım ve Hayvancılık Fuarı Açıldı Tarım ve hayvancılık şehri Burdur'da, 25-28 tarihleri arasında açık kalacak Burdur Teke Yöresi 5. Tarım ve Hayvancılık Fuarının resmi açılışı yapıldı.

Burdur Teke Yöresi 5. Tarım ve Hayvancılık Fuarı Açıldı
Tarım ve hayvancılık şehri Burdur’da, 25-28 tarihleri arasında açık kalacak Burdur Teke Yöresi 5. Tarım ve Hayvancılık Fuarının resmi açılışı yapıldı.

Açılış törenine başta Vali Hasan Şıldak olmak üzere Milletvekili Bayram Özçelik, Milletvekili Mehmet Göker, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Özkan Kayacan, Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriya Erdurmuş, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Adem Korkmaz, Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, oda ve birlik başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış öncesi protokol konuşmaları yapıldı. Fuara destek veren kurum ve kuruluş temsilcilerine plaket takdimi ile devam eden programda fuarın resmi açılışının ardından, Vali Hasan Şıldak, beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte fuar alanını gezerek incelemelerde bulundu. Fuara katılım sağlayan özel firmalar, odalar, birlikler ve kurumların standlarına gezen Vali Şıldak, sektör temsilcileri, üreticiler ve çiftçilerle bir araya gelerek hayırlı fuarlar diledi.

Ayrıca fuar alanında 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışını yapan Vali Hasan Şıldak’a, okul öğrencisi Oğuzhan Bülbül’ün yapmış olduğu kara kalem portresi takdim edildi.

Vali Hasan Şıldak fuar açılışında yaptığı konuşmada; “Burdur pek çok konuda olduğu gibi birlik ve beraberlik içinde tarımsal anlamda da gücünü oluşturan bu dinamik organizasyonu başarıyla hayata geçiriyor. Bu yılda elimizdeki imkanlarla meslek odalarımız, üretici birliklerimiz, üniversitemiz ve ilgili kamu kurum kuruluşlarımızın desteğiyle bir araya geldik. Öncelikle fuarın İlimize, tarım ve hayvancılık sektörümüze, üreticilerimize, çiftçilerimize hayırlı olmasını, başarılı sonuçlar getirmesini temenni ediyorum.

Süreçleri, gelişmeleri takip etmek, bilim ve teknolojiyi her alanda hayata geçirmek elbette ki çok mühim. Ama bunu yaparken iç dayanışmayı, birlikte olma ruhunu ve başarma duygusunu o ortak tadı almakta çok önemli.

Tarım ve hayvancılık ilimizin bel kemiği, temel ekonomik sektör. Yerel sektör unsurları içerisinde de en can alıcı unsurları oluşturuyor. Burdur’un tarımda ve hayvancılıkta başarı hikayesi var. Bana göre en çok üzerinde durulması gereken örgütlü tarımsal yapı. Bunu başarabilen Ülkemizde çok az vilayet var. Tarım ve hayvancılık konusunda en ileriyi hedeflememiz için hiçbir eksiğimiz yok.

Fuarların bir kazancı daha var. Fuar yapılan, organizasyon düzenlenen yerlerde bir ticari kapasite var demektir. Fuarlar ihtiyaçtan doğan organizasyonlardır. Demek ki Burdur’da burada ticaret canlılığını oluşturan bir potansiyele de sahibiz. Elbette ki buna sahip olmanın yanı sıra fuarın ilimizde sosyal canlılık, ticari canlılıkta oluşturduğunu görebiliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle fuarın düzenlenmesinde katkı sağlayan bütün paydaşlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Teke YöresiTarım ve Hayvancılık FuarıBayram ÖzçelikTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.