Burdur Ülkü Ocakları tarafından, esnafa içinde 1 lira bulunan zarflarla Para dağıtıldı.

Fatih Sultan Mehmet döneminden beri devam eden, ancak günümüzde unutulan ‘Siftah’ geleneğini Burdur Ülkü Ocakları yaşatmaya çalışıyor.

Fatih Sultan Mehmet döneminden beri devam eden, ancak günümüzde unutulan ‘Siftah’ geleneğini Burdur Ülkü Ocakları yaşatmaya çalışıyor.

Burdur Ülkü Ocakları, Cuma günü (20.12.2019) sabah erken saatlerde esnafları gülümsetmek için küçük siftahlarda bulundu. Zarf ile bırakılan siftahlarda “Siftah Ülkü Ocaklarından Bereket Allah’tan. “ notu dikkat çekti. Esnafın yüzünü gülümseten uygulama, esnaflardan ve halktan tam not aldı.

SİFTAH, GÜNÜN İLK KAZANCI VE İLK ALIŞVERİŞİN SEMBOLÜDÜR

Burdur Ülkü Ocakları Başkanı Şaban Höl, yaptığı açıklamada, kampanyanın esnaf tarafında da ilgiyle karşılandığını söyledi. Kampanya kapsamında içinde 1 lira bulunan zarfları esnafa siftah amacıyla dağıttıklarını belirten Höl, “Siftah, günün ilk kazancı ve ilk alışverişin sembolüdür. Nasıl ki Osmanlı’da, siftah yapan esnaf müşterisini henüz siftah yapmayan esnafa yönlendirerek bir dayanışma içerisinde bulunmuş ise bizler de esnafımıza ‘Bugün siftah bizden bereketi Allah’tan’ diyoruz. Allah, hepsine helal ve bereketli kazançlar nasip eylesin” ifadelerini kullandı.

siftah geleneğiburdur ülkü ocaklarıTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.