Burdur UMKE'den kritik müdahale 86. Saatte kurtarıldı

Burdur UMKE ekipleri, depremin 86. saatinde enkazdan çıkarılan 4 yaşındaki Lade'yi hızlı müdahale ile hayatta tuttular.

Deprem bölgesine giden Burdur İl Sağlık Müdürlüğü personelinden sevindiren, yüzlerimizi tebessüm ettiren haberler gelmeye devam ediyor.
Ümitlerin tükenmeye başladığı saatlere gelinirken, Burdur UMKE ekipleri Kahramanmaraş'ta hayat kurtarma görevinin sorumluluğu ile 7/24 görev yapmaya devam ediyor.
Deprem bölgesinde Kahramanmaraş Sarayaltı Caddesi'nde enkazların içinde alan taraması yapan Burdur UMKE ekipleri, depremin 86. saatinde AKUT ve ASKUT personelinin çıkardığı 4 yaşındaki minik Lade ile karşılaştılar. Annesinin kucağında yarı baygın küçücük bedeni ile yarı baygın halde panikle getirildi.
Çevredeki vatandaşların şaşkınlığı içerisinde UMKE ekibi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekibi minik Lade'ye hızlıca müdahale ettiler. Hipotermi ve travma nedeniyle bulanık bir bilince sahip mucize çocuk Lade, sedyeye alındı, boyunluk ile sabitlenerek damar yolu açıldı.
Sadece arama kurtarma değil tıbbi müdahale konusunda da uzman personelden oluşan Burdur İl Sağlık Müdürlüğü UMKE ekibi, Ambulansın gelmesini beklemeksizin UMKE aracı ile kazazede çocuğun Hastaneye nakli yapıldı.
Burdur İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Çıkardığımız her can bizi motive ediyor. Ne yorgunluk ne uykusuzluk kahramanlarımızın aklına dahi gelmiyor. Bütün güçleriyle bölgede 7/24 görev yapan kurtarma ve sağlık ekiplerimize teşekkür ediyoruz." denildi.

Videoyu izlemek için tıklayın

 

Burdur İl Sağlık Müdürlüğüdeprem arama kurtarmaKahramanmaraş depremi son dakikaTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.