Burdur'un doğusu için çok kuvvetli yağış uyarısı

Burdur'un doğusunda çok kuvvetli sağanak yağış ve yüksek kesimlerde kar yağışı bekleniyor.

Burdur ve Isparta çevrelerinde 27 Ocak Cuma günü sabah saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli fırtına beklendiğine dair uyarıda bulunuldu.
Meteoroloji tarafından yapılan uyarılar kapsamında, Burdur'un doğusunda çok kuvvetli sağanak yağış beklentisi bulunuyor. Meydana gelebilecek olumsuz durumlar için dikkatli olunması hususunda uyarı yapıldı.
Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada "Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; sağanak yağışların, 27.01.2023 Cuma günü akşam saatlerinden itibaren Burdur Merkez’de kuvvetli (21-50kg/m2), Bucak, Çeltikçi ve Ağlasun ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması tahmin ediliyor. 
Yağışların 1100-1200 m üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Meydana gelmesi muhtemel; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve fırtına, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Burdur hava durumuBurdur sağanak yağışBucak sağanak yağışTürkiyeBurdurBucak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.