Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) seçimlerinde Mavi Liste ile çalışmalarını sürdüren Ömer Semerci, kamuoyuna yaptığı açıklamada adaylık kararının devam ettiğini bildirdi. Semerci, Osman Bey’in kendisine yönelik sözlerine teşekkür ederken, “Bu açıklama bizim seçim kararımızı değiştirmiyor. Mavi Liste olarak adaylığımız da, kazanma irademiz de sonuna kadar devam ediyor” ifadelerini kullandı.
3 Ekim 2026 tarihinde gerçekleştirilecek BUTSO seçimleri öncesinde adayların çalışmaları devam ediyor. Seçim yarışında Ömer Semerci Mavi Liste, Osman Kurt Kırmızı Liste, mevcut Başkan Yusuf Keyik ise Beyaz Liste ile çalışmalarını sürdürüyor. Burdur Gazetesi
Semerci’den kamuoyuna açıklama
BUTSO Başkan Adayı Ömer Semerci, seçimlere kısa süre kala yaptığı yazılı açıklamayla adaylığı konusunda kamuoyunda herhangi bir belirsizlik oluşmaması gerektiğini belirtti.
Semerci, Osman Bey’in kendisine duyduğu güvene teşekkür ederek, söylenen sözleri değerli bulduğunu ifade etti. Ancak bu açıklamanın kendi seçim kararlarında herhangi bir değişikliğe yol açmadığını vurguladı.
Semerci açıklamasında, “Bu açıklama bizim seçim kararımızı değiştirmiyor. Mavi Liste olarak adaylığımız da, kazanma irademiz de sonuna kadar devam ediyor” dedi.
“Biz bu seçime odamızı yönetmek için girdik”
Kendisine yöneltilen “Siz de çıkamazsanız destek verecek misiniz?” sorusuna da değinen Semerci, kendisine ve ekibine güvenen üyelere karşı sorumluluk taşıdığını belirtti.
Seçim sürecindeki hedeflerinin BUTSO yönetimine talip olmak olduğunu ifade eden Semerci, hazırlıklarını ve çalışmalarını bu doğrultuda gerçekleştirdiklerini kaydetti.
“Mavi Liste için istediğim destek net”
Osman Bey’e teşekkürünün samimi olduğunu belirten Semerci, bunun Mavi Liste için üyelerden istediği desteği değiştirmediğini ifade etti.
Semerci, açıklamasının sonunda “Ben adaylığımın arkasındayım, arkadaşlarımın yanındayım, verdiğim sözlerin başındayım. Sandığa da bu kararlılıkla gidiyoruz” mesajını verdi.
Ömer Semerci daha önce de Mavi Liste ile yürüttüğü seçim çalışmalarında üyelerin sorunlarını takip eden, şeffaf ve sonuç odaklı bir yönetim anlayışı hedeflediklerini açıklamıştı. Burdur Yenigün
BUTSO seçimlerinde üyeler 3 Ekim’de 13 meslek grubunda meslek komitesi ve Oda Meclisi üyelerini belirlemek üzere sandığa gidecek. Yönetim kurulu başkanı ise sonraki aşamada seçilecek.