Çanakkale zaferinin, Cumhuriyetimizin kurulmasına olan katkısı çok büyüktür

TBMM İdare Amiri CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi dolayısıyla mesaj yayımladı.

TBMM İdare Amiri CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi dolayısıyla mesaj yayımladı.

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker mesajında şu ifadelere yer verdi;

Milli birlik ve beraberliğimizin en şanlı örneklerinden birinin yaşandığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarih sahnesine zaferle adını yazdırdığı ilk savaş olan Çanakkale zaferinin, Cumhuriyetimizin kurulmasına olan katkısı çok büyüktür.

Şanlı tarihimizin en önemli zaferlerinden biri olan Çanakkale’de düşmanı durduran askerlerimiz, “Çanakkale Geçilmez” diyerek, sayısal gücün ve teknolojik donanımın savaş kazanmaya yetmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir.

Tüm dünya ulusları Çanakkale’de bir ülkenin direnme gücünü, azmini, cesaretini ve şefkatini görmüş ve takdir etmiştir. Bağımsız yaşama arzusunun göstergesi olan Türk milletinin bu önemli savaşı tüm dünya medeniyetlerine örnek olmuştur. Bu anlamda Çanakkale Zaferi, “Vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda” Türk Milleti’nin neleri başarabileceğinin en önemli kanıtıdır. Bizlere düşen sorumluluk ve görev, şehitlerimizin bize emanet ettiği bu toprakları ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar korumak ve kollamaktır.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz, ülkemizin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması, huzur ve güven içinde yaşamamız adına düşmanla eşi benzeri olmayan mücadele vermiştir. Büyük önderimiz Atatürk’ün ve Aziz Şehitlerimizin, bu topraklar için yaptığı fedakârlığın değeri, hiçbir şeyle ölçülmeyecek kadar asil ve yücedir.

Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 108. yıl dönümünü kutluyor, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum.

Milletvekili Mehmet Göker18 Mart Şehitleri Anma GünüTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.