Çeşme turizmi su krizinden etkilenmedi

İzmir'in gözde tatil kenti Çeşme'de tasarruf amacıyla günde 7 saatlik su kesintileri devam ederken, turizmciler bu duruma hazırlıklı yakalandı.

İzmir'in gözde tatil kenti Çeşme'de tasarruf amacıyla günde 7 saatlik su kesintileri devam ederken, turizmciler bu duruma hazırlıklı yakalandı. ÇEŞTOB Başkanı Orhan Belge, "Su sorununun kaçınılmaz olduğu zaten belliydi. Otellerimiz, turizm tesislerimiz önceden tedbirlerini aldılar. Kendi kuyuları, deniz suyu arıtma sistemleri mevcut. şu ana kadar ciddi bir sıkıntı yaşamadık." dedi.
Çeşme'nin su ihtiyacını karşılayan en önemli kaynaklardan biri olan Kutlu Aktaş Barajı'nda su seviyesinin yüzde 4'e düşmesi nedeniyle, tasarruf amacıyla 25 Temmuz'da başlayan günlük 7 saatlik zorunlu su kesintisi devam ediyor.
İlçedeki su kirizinin turizme etkileri konusunda Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Orhan Belge bilgilendirme yaptı. Belge, "Bölgemiz son yıllarda kuraklıkla mücadele ediyor. Su sorununun kaçınılmaz olduğu zaten belliydi. Ancak biz turizmciler ve otelciler olarak bu duruma hazırlıklıydık. Büyük otellerimizin çoğunun kendi kuyuları bulunuyor. Bazıları deniz suyu arıtma sistemleri kurdu. Ayrıca yangın ve kullanım suyu için geniş kapasiteli depolarımız mevcut. Bu nedenle şu ana kadar ciddi bir sıkıntı yaşamadık. Butik otellerimiz de bu duruma karşı önlem aldı. Beş, on, yirmi beş tonluk su tankerleri temin ettiler. Zaten çoğunun elinde böyle tanklar daha önceden de vardı." dedi.

 

çeştoborhan belgeturizmTürkiyeİzmirÇeşme

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.