CHP Burdur’dan kurultay çağrısı “Partimizin iradesi tartışma konusu yapılamaz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Burdur İl Başkanlığı, parti gündemindeki tartışmalara ilişkin yazılı bir basın açıklaması yayımladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Burdur İl Başkanlığı, parti gündemindeki tartışmalara ilişkin yazılı bir basın açıklaması yayımladı. CHP Burdur İl Başkanı Barış Ayten öncülüğünde yapılan açıklamaya milletvekilleri, belediye başkanları ve ilçe başkanları da ortak imza ile destek verdi.

Açıklamada, CHP’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi olduğuna dikkat çekilirken, partinin halkın umudu olma özelliğini kararlılıkla sürdürdüğü ifade edildi. Parti iradesinin yalnızca örgüt, delegeler ve halk tarafından şekillendirilebileceği vurgulanan açıklamada, dış müdahalelere ve siyasi baskılara tepki gösterildi.

“Hiçbir siyasi mühendislik hesabı, hiçbir yargı baskısı ve hiçbir dış müdahale; Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar yürüyüşünü durduramayacaktır. Çünkü bu yürüyüşün sahibi saraylar değil, halktır” ifadelerine yer verilen açıklamada, parti tabanının iradesinin tartışmaya açılamayacağı belirtildi.

Genel Başkan Özgür Özel’in yürüttüğü siyasi mücadeleye tam destek verilen açıklamada, CHP’nin birlik ve beraberlik içerisinde yoluna devam edeceği mesajı verildi.

Ortak açıklamada ayrıca, parti içerisinde olağanüstü kurultayın bir an önce toplanması gerektiği ifade edilerek, örgütün ortak iradesinin güçlü şekilde ortaya konulması çağrısında bulunuldu.

Basın açıklamasına CHP Burdur İl Başkanı Barış Ayten, Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ile ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanları imza attı.

Cumhuriyet Halk Partisi BurdurTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.