Çiftçilere hayırlı olsun! Yapraklı Barajında çalışma başladı

Çavdır Sulama Birliği tarafından yapılan açıklamada, Yapraklı Barajı Kapalı Sistem Sulaması altyapı çalışmalarının başladığı duyuruldu.

Çavdır Sulama Birliğinden Yapraklı Barajı Kapalı Sistem Sulaması Altyapı Çalışmaları Başladı

Çavdır Sulama Birliği tarafından yapılan açıklamada, Yapraklı Barajı Kapalı Sistem Sulaması altyapı çalışmalarının başladığı duyuruldu.

Açıklamada, "Yapraklı Barajı Kapalı Sistem Sulaması Altyapı Çalışmaları Başladı. 90 bin dekar araziyi sulayacak olan arazideki ürün desenini ve üretimi artırması planlanan altyapı çalışmalarına başlandı. Gölhisar ve Çavdırlı çiftçilerimize hayırlı olsun inşallah. Emeği geçenlere teşekkür ederim" denildi.

Açıklamada ayrıca, "Yıllardır beklediğimiz büyük yatırım Yapraklı Barajı Kapalı Sulama sistemi için ilk kazmalar vuruldu. Suyun taşınmasında kullanılacak olan çelik borular 09.11.2023 tarihi ile Yapraklı Barajına indirilmeye başlandı. Gölhisarımıza ve Yapraklı Barajından sulama yapan tüm çiftçilerimiz hayırlı uğurlu olsun. Emeği olan herkese teşekkür ederiz" ifadelerine yer verildi.

Yapraklı Barajı Kapalı Sistem Sulaması projesi, Gölhisar ve Çavdır ilçelerinde toplam 90 bin dekar arazinin sulanmasını sağlayacak. Projenin tamamlanması ile birlikte, bölgedeki ürün deseninin ve üretiminin artması bekleniyor.

çiftçiGölhisar Yapraklı barajısulamaÇavdır Sulama BirliğiTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.