ÇUKURCA ,DOĞUNUN KORKUTELİ’Sİ OLMA YOLUNDA

Antalya'nın Korkuteli ve Hakkari'nin Çukurca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinin ortaklaşa yürüttükleri 'Gelin Kardeş olalım' projesine de müracaat eden Mevlan Erol, çalışmalara başladı.

Antalya’nın Korkuteli ve Hakkari’nin Çukurca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinin ortaklaşa yürüttükleri ‘Gelin Kardeş olalım’ projesine de müracaat eden Mevlan Erol, çalışmalara başladı. Proje kapsamında, Erol’un kurduğu depoda bu kez pamuk dezenfekte edilip, poşetlere doldurulan mantar tohumu askı sistemiyle ekimine başlandı. Çukurca’ya gelen Korkuteli Tarım ve Orman Müdürü Selda Sert, Belediye Başkanı Ensar Dürdar, Çukurca Tarım ve Orman Müdürü Dilan Ergür ile birlikte Erol, deposunda poşetlerde askı sistemiyle istiridye mantarı ekimini gerçekleştirdi.

Korkuteli Tarım ve Orman Müdürü Selda Sert, bu projenin Altalya Valisi Münir Karaoğlu ve Antalya Tarım Orman Müdürü Mustafa Özen’in destekleriyle yürütüldüğünü belirterek, “Proje kapsamında, Antalya’nın 19 farklı ilçesi ve Türkiye’nin 19 farklı ilçesi ile kardeş olduk. Antalya’nın Korkuteli ilçesine Hakkari’nin Çukurca ilçesi kardeş olarak belirlendi. Çukurcalı çiftçilere bölgemizde en çok üretimi yaygın olan mantar üretimi öğretmeye geldik. Korkuteli ilçesi, Türkiye’de mantar üretiminde söz sahibi. Biz istiyoruz ki; doğunun da bir Korkutelisi olsun. O da Çukurca ilçesi olsun.” dedi.

Çukurca Tarım Müdürü Dilan Ergür ise, Korkuteli ilçesi ile kardeş ilçe olduklarını kaydederek, “Antalya’ya ziyaretimiz oldu. 3 ile 8 Mart tarihleri arasında yaptığımız ziyareti 18 çiftçimizle yapmıştık. 5 gün süren ziyarette, çiftçilerimize hem teorik, hem uygulamalı eğitimler verildi. Korkuteli mantarda gerçekten Türkiye de çok önemli noktada olan bir ilçe. Çukurca ilçemizi de bu noktada olmasını istiyoruz.” diye konuştu. DETAY KORKUTELİ

Gelin Kardeş olalım projesiMünir KaraoğluMustafa ÖzenTürkiyeAntalya

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.