Divarcının rakibi Büğdüz, kongre tarihini açıkladı

Burdur Merkez İlçe Başkanlığı kongresi 17 Ağustos 2023 Perşembe günü gerçekleştirilecek. Detaylar haberimizde...

Burdur Merkez İlçe Başkanlığı kongresi 17 Ağustos 2023 Perşembe günü gerçekleştirilecek. İlyas Divarcı ve Ayla Büğdüz'ün yarışacağı seçimlerde 352 delege oy kullanacak. Geçmişte olduğu gibi bu seçimler de partinin geleceğini etkileyebilir.

Chp Merkez İlçe Kongresi 17 Ağustos’ta yapılacak

Burdur Merkez İlçe Başkanlığı kongresi 17 Ağustos 2023 Perşembe günü Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonu'nda gerçekleştirilecek. Saat 10:00'da başlayacak olan kongrede, toplamda 352 delege oy kullanacak.

Bu seçimlerde geçmişte olduğu gibi aynı isimler yine karşı karşıya gelecek. Geçen seçimlerde dönemin İl Başkanı İzzet Akbulut tarafından başkanlığa getirilen Ayla Büğdüz, İlyas Divarcı ile yarışmıştı. İlyas Divarcı seçimi kazanarak başkanlık koltuğuna oturmuştu. Ancak bu sefer İlyas Divarcı'nın rakibi yeniden Ayla Büğdüz oldu.

Mahalle delege seçimleri büyük bir rekabetle geçmiş ve İlyas Divarcı, bu süreçte büyük bir üstünlük elde etmişti. Bu nedenle seçimlerin favori ismi olarak görülüyor. Ancak Delege yarışında Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'e yakın isimlerin mahallelerde seçilememesi, Başkan Adayı Ayla Büğdüz'ün durumunu zorlaştırdı.

Merkez İlçe Başkanlığından çıkacak sonuçlar, sadece ilçe düzeyinde değil, aynı zamanda İl Başkanlığı seçimleri için de büyük bir öneme sahip. Bu kongre sonuçları, partinin gelecekteki yönetim dinamikleri açısından da belirleyici olabilir.

Burdur kongrekongreCHP BurdurTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.