Diyanet İşleri Başkanlığı’na Prof. Dr. Safi Arpaguş Atandı
Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görev değişikliği gerçekleşti. Görev süresi sona eren Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yerine, Cumhurbaşkanlığı kararıyla İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş atandı. Atama kararı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Prof. Dr. Safi Arpaguş Kimdir
1967 yılında Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde doğan Prof. Dr. Safi Arpaguş, ilk ve orta öğrenimini memleketinde tamamladıktan sonra 1985’te İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. 1990 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitiren Arpaguş, aynı üniversitede Tasavvuf Anabilim Dalı’nda akademik kariyerine başladı. Yüksek lisans ve doktora çalışmalarını tamamlayan Arpaguş, 2008’de doçent, 2014’te ise profesör unvanı aldı.
Tasavvuf tarihi ve kurumları alanındaki çalışmalarıyla tanınan Arpaguş’un Mevlânâ ve Aziz Mahmud Hüdayi üzerine akademik eserleri bulunuyor. 2021 yılında İstanbul İl Müftüsü olarak göreve başlayan Arpaguş, yeni görevine Diyanet İşleri Başkanı olarak devam edecek.
2017 yılından bu yana Diyanet İşleri Başkanlığı görevini sürdüren Prof. Dr. Ali Erbaş’ın ardından yapılan bu atama, kurumda yeni bir dönemin başlangıcı olarak değerlendiriliyor. Prof. Dr. Safi Arpaguş’un tasavvuf alanındaki birikimiyle kuruma farklı bir vizyon kazandırması bekleniyor.