Dünyanın Ekmegi Tefenni'den : Lavaş-Tortilla Üretimi

Burdur TKDK, desteklemelerini sürdürüyor. 11. çağrı dönemi projesi kapsamında Tefenni ilçesinde verilen destekle Tefenni'den dünyaya ekmek satışı yapacak.

Burdur'un Tefenni ilçesinde, Başaktürk firması tarafından hayata geçirilen IPARD II - 11. çağrı dönemi projesi kapsamında lavaş-tortilla ekmeği üretimi gerçekleştiriliyor.

Proje, yıl içerisinde tamamlanacak ve %99 oranında yatırım tamamlanmış durumda. Toplam yatırım bedeli 7,5 milyon TL olan projeye %55 oranında destek sağlanmış ve 4 milyon TL hibe alınacak.

Bu bölgede benzer bir projenin olmadığı belirtilen açıklamada, projenin yaklaşık 50 kadının istihdam edilmesini hedeflediği ifade ediliyor. Ürün yelpazesi arasında lavaş ekmeği ile birlikte dünya mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan taco, tortilla ve wrap yemekleri için dürüm ekmeği çeşitleri de bulunuyor. Ayrıca, ilerleyen yıllarda yufka ekmeği üretimi de planlanıyor.

Bu özel proje, Tefenni'nin ekmeğini dünyaya taşıyarak bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

TKDK Burdur İl Koordinatörü Mesut Yıldıran yaptığı açıklamada,

" DÜNYA’NIN EKMEĞİ TEFENNİ’DEN

BURDUR / TEFENNİ LAVAŞ-TORTİLLA EKMEĞİ ÜRETİMİ

• BURDUR ili TEFENNİ ilçesinde, BAŞAKTÜRK UNLU MAMULLERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ tarafından IPARD II -11.çağrı dönemi projesidir.

• Proje yıl içerisinde tamamlanacaktır, %99 oranında yatırım tamamlanmış, deneme üretimine başlamıştır.

• Projenin Toplam yatırım bedeli 7,5 milyon TL’dir.

• Proje %55 oranında desteklenmiş, 4 Milyon TL hibe alacaktır.

• Bölgede bu alanda tek projedir. 50 Kadını istihdam etmeyi amaçlamaktadır.

• Üretilecek ürünler arasında lavaş ekmeği ile beraber dünya mutfakları için tako, tortilla, Wrap yemekleri için dürüm ekmeği çeşitleri ile ihracat hedeflenmektedir. Önümüzdeki yıllarda da yufka ekmeği üretimi planlanmaktadır.

Ülkemize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

TKDK BurdurMesut YıldırandestekTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.